Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els robatoris, sobre la taula

Sant Quirze se situa un 6% per sota de la mitjana de robatoris de l’àrea metropolitana


Els robatoris, sobre la taula

L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, es va reunir el passat divendres 8 de febrer amb diversos ciutadans i representants de Mossos i Policia Local per abordar el tema dels robatoris. Concretament, la trobada va ser amb l’Intendent de Mossos d’Esquadra i cap de l’Àrea Bàsica de Sabadell, Roger Sales; un agent de Mossos de l’àrea de Relació amb la Comunitat, i l’Inspector de la Policia Local, Manuel Vargas, a més de diversos veïns d’una de les zones afectades.

La trobada va servir per posar sobre la taula la preocupació del veïnat en referència a la incidència de robatoris. Els agents van tranquil·litzar el veïnat sobre aquesta situació, donant-los alguns consells sobre com evitar els robatoris, així com d’actuacions a seguir en cas de ser víctimes d’alguna d’aquestes incidències. En aquest sentit,  com a dada rellevant, Mossos va informar el veïnat que Sant Quirze es troba un 6% per sota de la mitjana de robatoris de tota l’àrea metropolitana. Tanmateix, va insistir en la necessitat de tenir en compte algunes mesures per minimitzar al màxim els riscos de ser víctimes d’un robatori. 
 
Consells per estar més segurs a casa
En moltes ocasions aplicar el sentit comú i posar dificultats als delinqüents per entrar a l’habitatge, fa que aquests hagin d’assumir un risc més elevat per cometre el robatori.
Panys millors, alarmes eficaces, detectors actius, portes de seguretat, veïns atents, càmeres gravant... són dificultats que els delinqüents han d’afrontar i vèncer per cometre el delicte.
Els factors temps i soroll són determinants. Com més i millors inconvenients tècnics posem als lladres, més temps de resposta i preparació necessitaran, i en conseqüència els podem desmotivar i dissuadir de cometre un robatori. 
Trobareu més detalls i informació al respecte en aquest enllaç.