Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reunió sobre el Camí Verd a Los Rosales

La trobada va servir per explicar les afectacions d'aquesta execució des del carrer Oreneta al passeig del Colomer


Reunió sobre el Camí Verd a Los Rosales

El dia 12 de febrer es va celebrar una reunió a petició del veïnat de los Rosales perquè l’Ajuntament expliqués l’afectació de la construcció del camí verd de bicicletes des de l’Oreneta al passeig del Colomer, i que, entre altres, suposarà la prohibició de transitar vehicles a motor per sota del pont dels ferrocarrils. La reunió, que es va fer a l’església de los Rosales, va comptar amb una assistència d’una trentena de persones, entre veïns, veïnes i personal tècnic de l’Ajuntament, així com el regidor de Territori i l’alcaldessa de Sant Quirze.

 
Després d’explicar el projecte per part dels tècnics municipals, els veïns i veïnes de los Rosales van manifestar la seva preocupació per si el tancament de la circulació de vehicles pel pont dificultés la mobilitat del veïnat. Per això van sol·licitar que abans que es posés en marxa el nou carril bici s’executessin les següents actuacions per minimitzar l’impacte del mateix: rebaixar el monticle del camí de ca n’Arús, adequar el paviment del nou carrer del Pont al Colomer, garantir la il·luminació i regular-ne l’accés de vehicles. Addicionalment, per evitar el trànsit excessiu de vehicles per los Rosales, també van proposar eliminar l’accés directe des del passeig de can Barra i augmentar la vigilància pels cotxes que entren en direcció prohibida des de la c-1413 pel carrer de Sant Llorenç.
 
La representació de l’Ajuntament es va comprometre a valorar les actuacions per executar-les prioritàriament, atès que responen a situacions de seguretat que requereixen d’una solució ràpida. A més, es va informar de que el nou pla d’ordenació urbana actualment en fase d’elaboració, ja inclou el carrer del Pont al Colomer com a sistema viari, i que s’haurà d’encarregar un estudi detallat per resoldre el trànsit de vehicles en aquest punt.
 
Per acabar, les veïnes van preguntar sobre la situació de les dues edificacions existents en la zona inundable del carrer del Pont, i l’Ajuntament va informar que el nou pla d’ordenació preveu la seva retirada d’acord amb les propietàries, que serien compensades amb edificabilitat en una altra zona de los Rosales sense risc.