Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Patronal s'omple de públic per gaudir de dues interessants propostes culturals

Divendres va tenir lloc el concert "Estellés: de mà en mà" i dissabte la presentació de la pel·lícula "Asmita Bed & Breakfast"


La Patronal s'omple de públic per gaudir de dues interessants propostes culturals

Aquest passat cap de setmana, la Sala Salut Pastor de la Patronal va acollir dues iniciatives culturals que van comptar amb èxit de públic. La primera va tenir lloc divendres 15 de febrer al vespre, quan l’actor Francesc Anyó i el músic valencià Borja Penalba van presentar el seu espectacle Estellés: de mà en mà. Els dos artistes van oferir un recital poètico-musical en què a ritme de guitarra el públic anava gaudint dels versos de l’escriptor valencià Vicent Andrés Estellés recitats amb la magnífica veu d'Anyó i el mestratge de Penalba a la guitarra. Versos sobre la mort, el sexe i l'amor als Països Catalans van permetre a Anyó i Penalba connectar amb el públic assistent alhora que aconseguien emocionar-lo i, a vegades, arrencar-li algun somriure.

Dissabte 16 de febrer va tenir lloc la presentació de la pel•lícula Asmita Bed & Breakfast (fotografia), organitzada pel Club Excursionista i l’Ajuntament. La Sala Salut Pastor es va omplir de banderes nepaleses per rebre el director del film, Marcel•lí Parès. Després d’una curta introducció va donar pas a la cinta que explica la història real d’un guia d’alta muntanya nepalès que va perdre els dits de les mans i d’un peu en fer el cim de l'Everest. Una família de la Garrotxa, antics clients del guia, el van portar a casa seva juntament amb l’Asmita, la seva dona. I durant 4 mesos van moure cel i terra per aconseguir les operacions que permetessin al guia a tornar a ser autosuficient.

Després del visionat, els i les assistents van poder parlar i fer preguntes a la família que va acollir el guia nepalès i fins i tot una noia nascuda al país asiàtic va compartir amb els i les allí presents una cançó d’amor cantada en la seva llengua.

El proper acte organitzat per l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès en el marc de la Programació Cultural Estable serà el concert de la cantautora Judit Neddermann el dissabte 9 de març, activitat emmarcada en el lliurament del Premi Dona de Sant Quirze 2019. Serà a la renovada Sala Josep Brossa de la Patronal. Trobareu més informació sobre els espectacles de la Programació Cultural Estable de Sant Quirze del Vallès al següent enllaç.