Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze rep un reconeixement de Bones Pràctiques de la Fundació Pi i Sunyer i la FMC

L’acció que rep la distinció és el projecte de mobilitat sostenible als polígons industrials


Sant Quirze rep un reconeixement de Bones Pràctiques de la Fundació Pi i Sunyer i la FMC

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha rebut un reconeixement de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals per la iniciativa de mobilitat de millores en l’accés als polígons industrials (SQV Smart PAE). Es tracta del projecte de bicicletes elèctriques que permet el desplaçament de treballadors i treballadores entre l’estació dels FGC i les empreses ubicades als polígons. La iniciativa rep el certificat de bona pràctica en el període 2014-2018, dins del Banc de Bones Pràctiques (BBP).

L’acte de lliurament de la distinció es va celebrar el passat 14 de febrer, en el marc de la conferència sobre innovació democràtica i govern local, organitzada per les esmentades institucions. El regidor de Parcs, Jardins i Via Pública, Mobilitat i Transport, David Caminal, va recollir la distinció de mans del president de la FMC, Xavier Amor i del president de la Fundació Pi i Sunyer, Àngel Garcia Fontanet.
Durant la jornada es van reconèixer les iniciatives de 81 municipis de tot Catalunya que han obtingut el certificat de bona pràctica. En l’acte van intervenir-hi  representants de les quatre demarcacions territorials que van explicar els seus projectes. En acabar les intervencions, els guardonats van pujar a l’escenari per recollir el diploma acreditatiu de bona pràctica.

El Banc de Bones Pràctiques (BBP) de la Fundació Carles Pi i Sunyer ha acreditat al llarg
dels darrers anys més de tres-centes accions o programes d’èxit desenvolupades pels governs locals a Catalunya, i constitueix una plataforma consolidada que promou el bon govern i la bona administració local. L’avaluació d’aquestes pràctiques es basa en criteris de qualitat que coincideixen amb els principis d’autonomia local i bona governança democràtica local promoguts pel Consell d’Europa.
El Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals és un servei de detecció, sistematització i difusió d’experiències innovadores de govern i gestió municipal. Aquesta plataforma, que ha estat pionera, és una referència per als responsables de les polítiques municipals, ja que hi poden trobar idees útils i innovadores per a la gestió del dia a dia.