Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze viu un lluït i espectacular Carnestoltes

Un nombrós públic va gaudir un any més d’una de les festes més participatives del calendari santquirzenc


Sant Quirze viu un lluït i espectacular Carnestoltes

Un total de sis comparses van participar a la rua de Carnestoltes celebrada el passat dissabte 2 de març a Sant Quirze del Vallès. El nivell d’elaboració de disfresses i de posada en escena va ser molt alt en totes i cada una de les comparses participants. Encapçalava la comitiva el grup de percussió Batuketumba, que enguany van inspirar la seva disfressa en la popular sèrie La Casa de Papel. Tot seguit hi anava el carruatge portat per un cavall de la Reina Carnestoltes i, a continuació, els i les participants al concurs de disfresses de les categories individuals i de grups que saludaven i animaven al nombrós públic assistent. Llavors ja seguien les comparses. En primer lloc, “Gaudi’m de Barcel’Onze”, de l’AMPA Onze de Setembre; seguida de “La Belle Danse du Taula”, de l’AMPA Taula Rodona; “Mari Purins” de l’AMPA Purificació Salas; “Brasil”, del Casal d’Avis; “Vikinglada”, de l’AMPA Lola Anglada; i “Gaudí” de l’AMPA El Turonet. Totes elles van dur a terme un gran espectacle pels carrers del poble i van fer divertir als centenars de veïns i veïnes que van gaudir de la festa.

Després de sortir des de la plaça 14 d’abril a les 18 hores, la comitiva va arribar a la plaça d’Anselm Clavé una hora i mitja més tard, quan el grup de versions La Tropical va començar amb energia el seu concert. Mentrestant, les nou parades organitzades per entitats del poble donaven inici a la botifarrada popular perquè els i les participants a la rua agafessin forces per al lliurament de premis. A les 20.30 hores va pujar a l’escenari la Reina Carnestoltes, que duia un vestit d’època. Va fer un discurs reivindicatiu feminista enmig dels aplaudiments del públic i va acabar de guanyar-se’l quan al final de la seva intervenció es va treure el vestit i va quedar-se amb un uniforme de presa. Acte seguit va tenir lloc el lliurament de premis, en què el jurat format per un representant de cada Mesa de Participació Ciutadana de Sant Quirze va destacar en l’apartat comparses “Vikinglada”, de l’AMPA Lola Anglada com la Més Original; “Brasil”, del Casal d’Avis com la Més Canyera; i “La Belle Danse du Taula”, de l’AMPA Taula Rodona com la Millor Posada en Escena. I el jurat va encarregar a aquesta última encapçalar la comitiva l’any vinent. Després del lliurament de premis, La Tropical va tornar a l’escenari per acabar amb ritme el Carnestoltes 2019 de Sant Quirze del Vallès.

Llistat de Premis:
INDIVIDUALS (0 a 7 anys)
Premi: Entrada Familiar al Festival de Contes Rondalles amb Rialles

PREMI A LA MÉS INNOVADORA: Tiranosaure
PREMI A LA MÉS CANYERA:  Darth Vader
PREMI A LA MILLOR POSADA EN ESCENA: Unicorni

INDIVIDUALS (18 anys o més)
Premi: Entrada doble al concert de Cesk Freixas a la Patronal el 26 d'abril

PREMI A LA MÉS INNOVADORA: Reina de les estrelles
PREMI A LA MÉS CANYERA:  Àngel caigut
PREMI A LA MILLOR POSADA EN ESCENA: Wally

GRUPS
Premi: Val de 50€ a bescaviar als comerços i establiments adherits a Sant Quirze Comerç

PREMI AL MÉS INNOVADOR: Sant Pancraç
PREMI AL MÉS CANYERO: 3 porquets i Alícia al país de les Meravelles
PREMI A LA MILLOR POSADA EN ESCENA: Pescadors d’Alta Mar

PARADETES
Premi: 100€ gentilesa de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

PREMI A LA MÉS INNOVADORA: Mari Purins
PREMI A LA MÉS CANYERA: La Belle Danse du Taula
PREMI A LA MILLOR POSADA EN ESCENA: Gaudi’m a Barcel’Onze

COMPARSES
Premi: 400€ gentilesa de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

PREMI A LA MÉS INNOVADORA Vikianglada
PREMI A LA MÉS CANYERA  Brasil
PREMI A LA MILLOR POSADA EN ESCENA La Belle Danse du Taula

El Carnestoltes 2019 va estar organitzat per l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, amb el patrocini de l’Alcampo i Sant Quirze Comerç, i la col·laboració dels Amics del Cavall.


Podeu veure un ampli resum del Carnestoltes 2019 al següent enllaç.