Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una mostra representativa de residus del poble constata que cal continuar treballant pel correcte reciclatge

L’obertura de bosses del passat 20 de febrer organitzada pel Consorci posa sobre la taula cert malbaratament alimentari i un ús inadequat de la separació de residus


Una mostra representativa de residus del poble constata que cal continuar treballant pel correcte reciclatge

El passat 20 de febrer representants del Consorci per a la Gestió de Residus, el regidor de Parcs, Jardins, Via Pública, Mobilitat i Serveis, David Caminal, diversos “influencers” del municipi i tècnics municipals van seguir un acte simbòlic d’obertura de bosses d’escombraries a la nau habilitada per a la recollida.

En total, es van obrir més de 75 kg de residus, de manera aleatòria, i es van pesar segons la categoria. Entre els fets més destacables, per exemple, es va constatar que en un contenidor de resta només el 15% del total es corresponia a aquest residu. Tots els altres eren residus que podien anar a altres contenidors o a la deixalleria. Entre els elements més destacables, les grans quantitats de matèria orgànica i restes senceres de menjar: barres de pa, entrepans, verdures, galetes... que poden ser considerades malbarament alimentari.
D’altra banda, en moltes bosses es van trobar ampolles de vidre, que calia llençar al contenidor verd, i altres envasos. Un altre fet destacable és que abundaven els residus especials i els petits electrodomèstics, que s’han de portar a la deixalleria. 
Així doncs, dels 75kg de bosses obertes, un 33% corresponien a orgànica; un 15% a rebuig; un 13% a envasos i un altre 13% a malbaratament alimentari. Un 8% respon a altres residus, com ara: roba, vaixelles o càpsules monodosi de cafè. 
Recordem que l’objectiu fixat per la normativa europea estableix que el percentatge de recollida selectiva arribi al 85%. Actualment Sant Quirze compta amb un 35% de recollida selectiva. 
Aquest acte forma part de la campanya “Excuses o separes?” en què l’Ajuntament participa activament, a l’igual que altres municipis de la comarca, amb el suport del Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.