Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Premi Dona 2019

El proper dissabte es lliurarà aquest guardó i dues distincions honorífiques a La Patronal


Premi Dona 2019

Tal com va acordar el ple de l’Ajuntament de febrer, el proper dissabte 9 de març tindrà lloc l’acte de lliurament del Premi Dona de Sant Quirze 2019 a Dolors Rubio i Picó. Es tracta d’una treballadora de l’Ajuntament i veïna del poble que ens va deixar sobtadament l’estiu passat a causa d’una malaltia, poc temps després de jubilar-se. Rubio va destacar per la seva coherència i compromís amb la lluita sindical al consistori, per la defensa dels drets socials i per la dedicació a l’associacionisme i als veïns i veïnes del barri de Les Fonts. 

També s’atorgarà la distinció honorífica en l’àmbit nacional a les polítiques catalanes actualment a la presó Carme Forcadell i Dolors Bassa per les seves trajectòries en la política, l’activisme social i la defensa dels drets de les dones i per ser les úniques dones empresonades per complir el compromís democràtic pel qual van ser votades pel poble de Catalunya. La distinció honorífica en l’àmbit internacional és per Andrea Patricia Guzmán per la seva dedicació a Radio Bálsamo a promoure els drets humans i els drets de les dones a El Salvador. El Premi Dona i les distincions es lliuraran públicament a la Sala Josep Brossa de la Patronal, que estrenarà la seva remodelació.
Recordem que l'any passat (a la fotografia) el premi va recaure en la santquirzenca i lluitadora Anna Alsina. Les distincions van ser pel diari La Directa i l'entitat "Mujeres rumbo a Gaza".
 
El lliurament de guardons clourà amb l’actuació estel·lar de la cantant Judith Neddermann, que presentarà el seu darrer treball, “Nua”. Trobareu més informació en aquest enllaç.
 
Sopar de Dones
A continuació, tindrà lloc el Sopar de dones. Es tracta d’una trobada adreçada a dones de totes les entitats de Sant Quirze, on podran compartir inquietuds i posar en comú els temes que els interessen com a col·lectiu. L’acte tindrà lloc a la sala Salut Pastor de la Patronal.