Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aconsegueix el teu certificat idCAT Mòbil i agilitza els teus tràmits

Aquesta eina permet identificar-se en la majoria de gestions amb les administracions catalanes d'una forma ràpida i àgil


Aconsegueix el teu certificat idCAT Mòbil i agilitza els teus tràmits

L’idCat Mòbil és un mecanisme d’identificació i signatura electrònica orientat a la ciutadania i basat en l'enviament d’una contrasenya d'un sol ús al mòbil. Es pot utilitzar per a identificar-se en la majoria de tràmits amb les administracions catalanes i des de qualsevol dispositiu (no cal instal·lar res).
Per obtenir un idCAT Mòbil, cal ser major de 16 anys o bé aportar informació coneguda per ambdues parts (la persona interessada i l’Administració) en cas del registre electrònic en línia. També cal informar obligatòriament sobre una adreça de correu electrònic i un telèfon mòbil a efectes d’identificació i contacte.
En donar-se d’alta a aquest servei, les dades de contacte es registren automàticament al fitxer de la “Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya”.
 

Com obtenir-lo per internet?
La modalitat de registre electrònic en línia permet que la ciutadania registri les seves dades de contacte en el fitxer “Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya”  sense haver de desplaçar-se a una oficina presencial.
El procés de registre en línia és accessible des de l'adreça https://idcatmobil.seu.cat.
 

Com l'heu de fer servir?
Si voleu identificar-vos mitjançant l'idCAT Mòbil, heu d’introduir el vostre document d’identificació (DNI, en el cas de ciutadans de nacionalitat espanyola) i el telèfon mòbil que heu indicat.
Si les dades proporcionades es corresponen a les registrades, rebreu una contrasenya al vostre telèfon mòbil per introduir-la al camp de text que es mostra a la pantalla. A partir d'aquest moment, podreu fer el tràmit o la gestió corresponent.