Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze commemora el Dia Internacional de les Dones

La plaça de la Vila ha estat l'escenari avui de la lectura del manifest “Juntes som més fortes! Cap pas enrere!”


Sant Quirze commemora el Dia Internacional de les Dones

Una cinquantena de persones s’han reunit avui a la plaça de la Vila per commemorar el Dia Internacional de les Dones que tindrà lloc demà, 8 de març. De fet, aquest acte dóna el tret de sortida a una àmplia programació que s’allarga durant tot el mes i que podeu consultar al detall en aquest enllaç. 

Aquest migdia Jessica Milan i Miguel Ángel Bueno, personal de l’Ajuntament, han estat les persones encarregades de llegir el manifest “Juntes som més fortes! Cap pas enrere!”. El text ha recollit reflexions com que “les nostres vides segueixen marcades per les desigualtats, per les violències masclistes, per la precarietat, per les exclusions socials i laborals, pels desnonaments dels habitatges, pel racisme i la manca de responsabilitat de la societat patriarcal i de l’estat en els treballs de cures”. En aquest sentit, s’ha reivindicat alt i clar un “PROU! De violències masclistes, quotidianes, invisibilitzades que vivim les dones, sigui quina sigui la nostra edat i condició”. Aquest PROU ha acompanyat altres sentències com la necessitat d’un tractament de la salut de les dones amb perspectiva integral i diferencial; la fi de la discriminació salarial i l’assetjament sexual a la feina; el rebuig a l’explotació i la destrucció de la vida del planeta, o a l’educació sexista, racista i colonial. 
Finalment, l’afirmació rotunda “La vaga feminista no s’acaba: seguirem fins aconseguir el món que volem” ha posat el punt i final a la lectura.
L’acte ha comptat amb la presència de l’Alcaldessa, Elisabeth Oliveras, acompanyada de diversos regidors i regidores del consistori.
Recordem que avui la programació continua amb la IV Jornada “Emprendre en femení”. Es tracta d’un dinar net-working per a dones emprenedores o que vulguin començar a emprendre el seu negoci, que tindrà lloc al celler de Can Barra.