Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dolors Rubio Picó, Premi Dona 2019

L’Ajuntament va lliurar dissabte aquest guardó i tres distincions per a Andrea Patrícia Guzmán, Carme Forcadell i Dolors Bassa.


Dolors Rubio Picó, Premi Dona 2019

La Patronal es va omplir dissabte per acollir l’acte de lliurament del Premi Dona 2019. L'equipament estrenava imatge, amb una sala de Josep Brossa totalment renovada.

Pel que fa al Premi dona, els familiars de la treballadora i veïna de Les Fonts Dolors Rubio Picó, van recollir el guardó, donat que la guardonada ens va deixar ara fa uns mesos, poc després de jubilar-se. El premi reconeix la seva implicació pels drets socials, el seu compromís i la seva lluita. 

Un altre dels moments emotius de la vetllada va ser el del lliurament a la distinció en l’àmbit català. El company de Carme Forcadell, Bernat Pegueroles, va recollir el reconeixement per a Carme Forcadell i Dolors Bassa. Pegueroles va fer una dura intervenció, explicant el dia a dia a la presó, les dificultats amb què es troben, les complexitats del judici i “la injustícia de tot plegat”, va comentar. Malgrat tot, va llegir unes paraules que Carme Forcadell li havia preparat per a aquest premi, tot denonant fortalesa i valentia.
 
Una altra de les distincions va ser la de l’àmbit internacional, en aquest cas per a la locutora d’El Salvador Andrea Patrícia Guzmán. Va recollir el premi Jordi Vidal i Josep Busqueta, membres d’Amics de la Ràdio.
 
Finalment, l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va intervenir per cloure l’acte, tot fent referència a aquestes dones i molt especialment a la seva força, lluita i personalitat que les han fet exemple a seguir en molts aspectes. Adjectius com honestedat, valentia, fortalesa i empenta van formar part del seu discurs per descriure-les.
A continuació, les persones assistents van poder gaudir del concert de Judit Neddermann, que va impressionar tothom amb peces del seu darrer treball.
 
Sopar de dones 
La vetllada va continuar amb el Sopar de dones, amb un centenar de participants, a la sala Salut Pastor de la Patronal. Una oportunitat per compartir inquietuds i posar en comú temes d’interès general. També van poder gaudir i reflexionar sobre les actituds violentes vers les dones amb una posada en escena molt especial de la mà de Vanessa Aguilar i Alba Miquel.
 
Podeu veure les imatges de la jornada en aquest enllaç.
 
 
Aquests actes s'emmarquen en la programació amb motiu del Dia Internacional de les Dones que podeu consultar detalladament aquí.