Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze rep novament el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública

L'acte de lliurament va tenir lloc ahir a la Universitat Autònoma de Barcelona


Sant Quirze rep novament el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va lliurar ahir a un total de 110 administracions catalanes el Segell Infoparticipa, que reconeix la qualitat i la transparència de la comunicació pública i que arriba aquest any a la seva 6a edició. L’Ajuntament de Sant Quirze ha superat novament l’auditoria de transparència mantenint un grau de compliment del 100% per quart any consecutiu.

 
El segell és una certificació que s’atorga per a reconèixer les bones pràctiques que es posen de manifest en les web de les administracions públiques locals de Catalunya: ajuntaments, consells comarcals i diputacions provincials.
 
Malgrat les millores dels ens, aquest any els resultats indiquen un estancament de transparència perquè "només un 10,8% dels ajuntaments obtenen els segells i el 79% dels 947 municipis ni tan sols aproven l'avaluació", segons ha informat el Consell Certificador.
 
El lliurament de les distincions es va desenvolupar en un acte desenvolupat a la UAB, es fa a partir dels 52 indicadors que estableix el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) basats en la Llei de Transparència i a través de les dades, avaluades l'any 2018 i principis de 2019, de les webs i portals de transparència del conjunt d’ens locals de Catalunya.