Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'extremen les mesures de prevenció d'incendis forestals

A partir de demà, 15 de març, cal tenir en compte algunes prohibicions per evitar perills


S'extremen les mesures de prevenció d'incendis forestals

El proper divendres 15 de març entra en vigor la Llei que fa referència a les mesures de prevenció d’incendis forestals. Aquesta estableix que està prohibit llençar objectes encesos o abocar residus de qualsevol tipus a tots els terrenys forestals del nostre terme municipal, i a la franja de 500 metres que els envolta. A més, entre el 15 de març i el 15 d’octubre, està prohibit: encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat sigui quina sigui la seva finalitat; llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc; la utilització de bufadors o similars en vies que travessin terrenys forestals; i queda exclosa la prohibició dins de les àrees recreatives i en parcel·les urbanes la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d’obra amb mataguspires.

Quan l’índex de perill d’incendi sigui extrem, se suspenen totes les autoritzacions i queda absolutament prohibit encendre cap tipus de foc, incloses barbacoes de qualsevol mena o fumar. També es prohibiria la circulació de vehicles pels camins forestals excepte que estiguin vinculats a les finques de la zona i a aquells que pertanyen a l’administració i als serveis públics.
Entre el 16 d’octubre i el 14 de març caldrà efectuar la contaminació prèvia de les activitats amb risc, mitjançant escrit, al Departament d’Agricultura o bé a l’Ajuntament de Sant Quirze, qui el remetrà al Departament.
Trobareu el ban amb el detall de les indicacions en el document adjunt a aquesta notícia.