Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze del Vallès se suma al Pacte contra la Segregació Escolar

Més d'un centenar d'ajuntaments van participar ahir en l'acte de signatura al Parlament


Sant Quirze del Vallès se suma al Pacte contra la Segregació Escolar

L'Ajuntament de Sant Quirze va sumar-se ahir a l'acte de signatura del Pacte contra la Segregació Escolar, una iniciativa del síndic de greuges, Rafael Ribó, que va aplegar  més d'un centenar d'ajuntaments, diverses entitats i partits polítics al Parlament de Catalunya. El Ple de l'Ajuntament  de Sant Quirze ja es va adherir a aquesta mesura per unanimitat en el ple extraordinari celebrat el passat 4 de febrer. 

El principal objectiu d'aquest projecte, promogut pel Síndic i treballat durant dos anys amb el Departament d'Educació de la Generalitat, és establir les mesures per combatre la segregació escolar i treballar per l'èxit educatiu en tots els centres, sigui quina sigui la seva ubicació, condicions i recursos. Així, el Pacte persegueix que les escoles siguin un reflex del territori on s'ubiquen a tots els nivells, tant cultural, social com econòmic. Per aconseguir-ho, el document detalla 30 mesures que es detallen en 189 actuacions que s'hauran de desplegar properament. 
Segons que ha manifestat l’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras “aquest és només el principi, és un compromís cultural, educatiu, de suma de voluntats de tots els agents educatius perquè tot el jovent tingui les mateixes oportunitats, no només a l’escola sinó en altres àmbits de l’aprenentatge. Aquí és on rau la consciència de tota la comunitat educativa perquè els drets siguin iguals per a tothom, i les dotacions i preparacions també les mateixes a totes les escoles. Social i demogràficament tothom ha de tenir les mateixes oportunitats”.
Una de les principals actuacions de les 30 que es preveuen endegar en aquesta legislatura per part de la Generalitat és el repartiment més equitatiu de l'alumnat, de manera que s'estableix un màxim d'alumnes amb necessitats específiques per centre. D'altra banda, el pacte impulsarà mesures per garantir una gratuïtat real per l'alumnat socialment desfavorit, i 
El pacte, subscrit per 104 ajuntaments de més de 10.000 habitants, 30 entitats i els partits JXC,ERC; PSC i Catalunya en Comú, estableix la necessitat de corresponsabilitzar els diversos actors educatius.