Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Via Verda s’obre camí al municipi

Ja s’ha posat en marxa aquesta actuació que fomentarà la mobilitat sostenible al poble


La Via Verda s’obre camí al municipi

Ja han començat les obres de la Via Verda, en el tram que va des del passeig del Colomer fins al carrer de l’Oreneta. Es tracta d’un itinerari que connectarà el camí verd de Bellaterra fins a l’estació dels Ferrocarrils de Sant Quirze i suposarà un pas important pel que fa a la mobilitat sostenible al municipi.

 
Part important d’aquest itinerari transcorrerà pel carrer de Menorca, per l’espai de calçada que ja es va senyalitzar aprofitant la pintura vial que es va realitzar al polígon fa dos anys. L’execució del projecte suposarà la instal•lació de separadors de carril bici i la pintura de senyalització corresponent. Per tant, en el moment en què quedin instal•lats aquests elements restarà prohibit estacionar en aquest marge del carrer, el qual s’espera que es produeixi durant els mesos de febrer o març de 2019.
 
El projecte inclou també el tancament del trànsit de vehicles a motor pel pont del ferrocarril des de los Rosales. Així, el tancament és definitiu i el pont passa a ser només transitable per a persones i bicicletes.
L’empresa adjudicatària és La Cyca Projectes & Services SL. L’import de licitació de l’obra és de 99.115,66 € sense IVA.
 
Millores a Los Rosales 
Arran de la petició del veïnat de los Rosales, que va manifestar la seva preocupació per la manca de seguretat del carrer entre el Pont i el Colomer, que es podria veure agreujada pel tancament de la circulació de vehicles pel pont del ferrocarril, l’Ajuntament realitzarà la construcció de la vorera, l’eixamplament de la calçada i la instal·lació d’enllumenat i regulació semafòrica en aquest espai. Respecte a la seguretat viària al sector de los Rosales, també a petició del veïnat, s’ha demanat al Servei de Carreteres l’anul·lació de l’accés directe des del passeig de can Barra atès que aquest itinerari comporta un volum de vehicles superior a la capacitat del carrer del Pont, que hauria de ser un carrer intern del barri i no una via de pas.