Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Reunió amb la direcció d’Habitatge de Catalunya

Alcaldessa i tinent d’Alcaldia d’Habitatge posen sobre la taula l’estat i evolució de les polítiques locals en aquesta matèria


 Reunió amb la direcció d’Habitatge de Catalunya
L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i la 1a tinent d’Alcaldia i regidora d’Habitatge, Marta Baldrich, s’han reunit avui amb la directora de l’Agència d’Habitatge de Catalunya, Judtih Gifreu; el director adjunt, Jaume Fornt, i el director de Promoció de l’Habitatge, Albert Toledo. 
La trobada ha servit per confirmar l’ampliació del conveni amb l’Oficina Local d’habitatge per al proper exercici. De fet, en aquests moments s’està redactant l’acord, de manera que una vegada estigui finalitzat es signarà i implicarà una ampliació del servei a la ciutadania de Sant Quirze.
La reunió també ha posat sobre la taula les diferents actuacions que des del govern local s’han dut a terme en matèria d’Habitatge, com ara la posada en marxa del Servei d’Intermediació en deutes de l’habitatge. Recordem que el maig de l’any passat es va iniciar aquest servei que se centra a informar sobre les opcions existents per afrontar els problemes de pagament de l’habitatge; assessora sobre les alternatives de resolució i negocia amb les entitats financeres per a l’acceptació de les propostes de solució acordades. 
 
D’altra banda, també s’ha acordat crear un conveni perquè la Generalitat cedeixi tota la informació del parc públic d’habitatges de què aquesta disposa a Sant Quirze. D’aquesta manera, l’Ajuntament tindrà el coneixement global sobre la situació dels habitatges, si estan alliberats, hipotecats, són propietat dels bancs, etc. Una informació que permetrà l’administració local desenvolupar les estratègies necessàries.
 
Finalment, tant l’Alcaldessa com la regidora d’Habitatge, han informat l’Agència sobre les noves propostes en matèria d’Habitatge que recull el POUM i els nous models de cessió, com a eina per avançar en aquest àmbit. De la mateixa manera, l’Agència s’ha compromès a informar detalladament sobre el nou Reial Decret-Llei 7/2019 de mesures urgents en matèria d’habitatge i lloguer, publicat el passat 5 de març i que té com a objectiu millorar l’accés a l’habitatge.
La urgència del Decret es justifica per la greu situació de vulnerabilitat econòmica i social d’un gran nombre de famílies i llars per afrontar els pagaments d’un habitatge al mercat; per l’escassedat del parc d’habitatge social; la necessitat d’ampliar els terminis dels contractes d’arrendament i d’introduir en el procediment de desnonament mecanismes que serveixin per respondre a la situació que viuen les llars més vulnerables, entre altres paràmetres.
En aquest sentit, el proper dia 2 d’abril l’ACM impartirà una sessió formativa sobre les novetats del Decret i representants de l’Ajuntament han confirmat la seva assistència.