Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avui, Dia Mundial de l'Aigua

La Biblioteca acull una exposició amb llibres temàtics i es distribuiran publicacions per sensibilitzar sobre aquest bé


Avui, Dia Mundial de l'Aigua

Avui, 22 de març, es commemora el Dia Mundial de l’Aigua. Aquesta jornada va ser declarada per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1993 amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre una correcta gestió de l’aigua, un bé públic, universal i escàs, que cal apreciar i conservar entre tots i totes i que s’enfronta avui a grans reptes com és el del canvi climàtic.

Amb motiu d’aquesta cita, la Biblioteca Municipal acull una exposició temàtica de llibres i recursos audiovisuals que porten a la reflexió sobre aquest bé escàs. A més, des de l’Ajuntament i amb el suport de la Diputació de Barcelona, es farà arribar als equipaments municipals la publicació “Com estalviar aigua a la llar”. Els centres educatius rebran la “Guia d’espècies exòtiques invasores d’ambients fluvials”.
 
La importància de l’estalvi
 
Només un 3% de tota l’aigua que hi ha a la Terra és dolça. D’aquesta, l’1,74% es troba en forma de gel a les glaceres i als casquets polars. Si en restem l’aigua atmosfèrica, la que forma part dels éssers vius i la de constitució dels sòls, només queda un 0,007% d’aigua disponible per als éssers humans. És, per tant, essencial, que la utilitzem sota criteris d’estalvi i que després la gestionem de la manera més eficient possible.