Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aprova inicialment el Pla d’Ordenació Urbana Municipal

El Ple va aprovar ahir per unanimitat aquest document que detalla la planificació del poble


L’Ajuntament  aprova inicialment el Pla d’Ordenació Urbana Municipal

El nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) es va aprovar inicialment en el ple d’ahir per unanimitat; un  document que s’ha treballat durant dos anys i que detalla la planificació urbanística del Sant Quirze dels propers 12 anys. El Sant Quirze que es defineix segueix essent una cruïlla territorial, una vila verda, sostenible i equipada i vol potenciar les idees de poble de qualitat en la residència, els serveis i l’activitat econòmica. L’Avanç, que també ha comptat amb un pla de participació en el qual han intervingut diferents de veïns i veïnes, passarà ara a la fase de presentació d’al·legacions, que serà de 2 mesos des de la seva publicació.

Mobilitat
L’Avanç del POUM apunta principalment dues noves actuacions que suposaran un canvi substancial per al municipi. Una d’elles és la nova variant de la C1413, que connectarà la C58 amb la carretera existent passant per fora del nucli urbà del poble i l’alliberarà del trànsit pesat. L’altra, el nou accés des de la C58, mitjançant l’enllaç del carrer Albareda amb el carrer Oreneta, al Sud de Can Canals. Així, serà possible absorbir bona part dels fluxos interurbans d’entrada i sortida provinents del sud. El document fa especial èmfasi en la mobilitat sostenible, amb carrers verds i de mobilitat tova que cohesionen l’interior del poble, o reserves per a vianants connectant els principals equipaments.
 
Espais lliures
El Pla proposa una millora integrant els torrents i els espais verds en un sistema estructurat de relacions que permeti la connexió entre el nucli urbà i l’espai rural i agroforestal de l’entorn mitjançant una xarxa de sendes verdes i d’itineraris verds. Amb això el POUM vol disposar d’una trama verda composada per àrees, itineraris relacionats i interconnectats de tal forma que es pugui fer una transició entre la part urbanitzada i l’entorn natural. 
 
Equipaments
En relació als equipaments, el pla planteja una millora de la qualitat i la quantitat de l’oferta d’equipaments, tot definint la reestructuració del Complex Esportiu Can Casablanques, amb una ampliació de l’espai destinat a aquests usos, a l’altra banda del carrer Priorat. Los Rosales Nou i Can Canals són altres espais on es concreten noves reserves per equipaments.
 
Grans projectes
Els principals projectes que es contempla desenvolupar en aquests 12 anys, i que s’incorporen al projecte de sostenibilitat econòmica i financera són el soterrament de les línies elèctriques, amb un cost total de 18 Milions d’euros, dels qual l’Ajuntament preveu assumir-ne 6, la reurbanització del parc dels torrents, que tindrà un cost dels 725.000 € i que finançaran íntegrament les arques municipals, i la passera de Can Barata, que costarà al Consistori 600.000 €.
 
Habitatge
L’Avanç del POUM fa una proposta per resoldre la manca d’habitatge assequible actual. Així, el document preveu 1919 habitatges més, dels quals 569 serien en règim de protecció oficial i 1350  lliures. Les principals ubicacions dels pisos protegits seran Can Ponsic, los Rosales Nou i el Mas Duran Sud. Prop d’una cinquantena es construiran, també, a la carretera de les Fonts.
 
Cita prèvia
Podeu demanar cita prèvia per fer les consultes sobre el POUM, demanar documentació o fer aportacions, en aquest enllaç. També podeu enviar un correu electrònic a: territori@santquirzevalles.cat.