Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'aproven les bases dels nous Pressupostos Participatius

El ple també va aprovar ahir el Programa d'actuació municipal d'habitatge i el Reglament de Participació Ciutadana


S'aproven les bases dels nous Pressupostos Participatius

El ple celebrat ahir va aprovar la proposta d’aprovació del Programa d’actuació municipal d’habitatge del Vallès. L’acord va comptar amb la unanimitat de tots els grups. Aquest programa és el resultat del procés d’assessorament tècnic que va començar a finals de 2017 amb la Diputació de Barcelona. L’eina dissenya les accions que cal dur a terme, a partir d’una diagnosi de la realitat del municipi i estableix els objectius: afavorir l’emancipació del jovent, afavorir l’accés a l’habitatge de les persones més vulnerables; donar suport en el pagament dels habitatges a aquest perfil de població o diversificar el parc d’habitatges, entre altres.

 
Pressupostos Participatius 2019
 
Un altre dels punts aprovats van ser les bases dels Pressupostos Participatius de 2019.  
Recordem que l’Ajuntament inicia la seva 4a edició dels Pressupostos Participatius, un procés que implica de manera directa a la ciutadania en la presa de decisions sobre els recursos públics del municipi en un dels instruments principals de gestió de la corporació, com és el pressupost municipal.
En aquest projecte, els ciutadans i ciutadanes de Sant Quirze del Vallès poden disposar, debatre i decidir el destí de 200.000 € corresponents al capítol d'inversions de l'exercici 2020, sota els principis de ser un procés vinculant, universal, deliberatiu i amb un sistema de garantia i transparència.
Les propostes que es presentin poden referir-se només a actuacions que puguin incloure’s en el capítol d’inversions (capítol 6) del pressupost municipal. S’entén per inversió qualsevol bé inventariable que és permanent en el temps, amb una vida útil superior a un any. Són exemple d’inversions la construcció d’equipaments o la millora d’existents, l’adquisició de material, recursos, o béns, com vehicles, arbrat, parcs, etc.
A més, el seu pressupost no podrà ser inferior als 10.000€ ni superior a 200.000€.
Les propostes hauran de ser autosuficients i només podran comprometre pressupostos futurs pel que fa a manteniment
 
Fase de presentació de propostes
Les propostes es podran presentar de l’1 de juny al 15 de juliol de 2019 als llocs següents:

Presencialment, als horaris d’obertura de les OACs de l’Ajuntament, centres cívics de Can Feliu i Torre Julià, Casal Serra de Galliners, Biblioteca Municipal, Espai Canya Jove i Centre de Desenvolupament Econòmic de Can Tuset.

 En línia, mitjançant la sol·licitud que es posarà a disposició del procés a través del web municipal. 

Qui pot presentar-les?
Poden presentar propostes tots els ciutadans i ciutadanes majors de 14 anys empadronats/des al municipi, les entitats registrades al Registre Municipal d’Entitats i els comerços i empreses amb domicili fiscal a Sant Quirze del Vallès. La forma de presentació pot ser de forma presencial o telemàtica i assistint a les taules sectorials de debat.
 
El termini de la fase de valoració
tècnica serà des de la presentació de les propostes dins del termini, fins al 26 de setembre de 2019.
La Comissió tècnica es reunirà l’1 d’octubre, per validar transversalment els projectes aprovats.
La Comissió de Garanties es reunirà el dia 3 d’octubre per validar les propostes que hagin superat la valoració tècnica. 
Publicació de les propostes validades: el 14 d’octubre es publicarà el detall de les
propostes validades i de les excloses a la plataforma www.consultes.santquirzevalles.cat, s’anunciarà al web municipal www.santquirzevalles.cat i estarà disponible en un dossier en paper a les oficines d’atenció ciutadana de l’Ajuntament de Sant Quirze.
Fase de votació de les propostes: serà del 15 d’octubre al 4 de novembre de 2019.
La Comissió Tècnica es reunirà el dia 5 de novembre de 2019 per validar el procés de votació i conèixer el resultat de les propostes escollides. Els resultats es publicaran a l’espai www.consultes.santquirzevalles.cat, amb el detall de l’escrutini, a partir del dia 5 de novembre, i al web municipal.
 
Reglament de Participació Ciutadana
 
El ple també va aprovar per unanimitat el Reglament de Participació Ciutadana. Amb aquest reglament, l’Ajuntament vol manifestar el seu compromís polític d’impulsar instruments de participació que garanteixin el dret de la ciutadania a intervenir en els assumptes públics i estableix els mecanismes, òrgans i mitjans per promoure processos de consulta, deliberació, decisió, implementació i avaluació sobre qualsevol assumpte de competència municipal.
 
Premi Mussolada i Premi Mussol
 
Un altre des punts aprovats ahir va ser l'atorgament del Premi Mussolada i Premi Mussol de Sant Quirze 2019. La Mussolada és per als Diables de Sant Quirze, que enguany celebren els seus 25 anys, i el Premi Mussol per al periodista Albert Segura. Els guardons es lliuraran el proper 26 d'abril.

POUM
 
Finament, la unanimitat del ple va aprovar el Pla d’Ordenació Urbanística municipal del municipi. Trobareu tots els detalls en aquest enllaç.