Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Propostes santquirzenques per Sant Jordi

Poesia, ficció, història i autobiografies formen part de l'oferta literària d'autors i autores del poble


Propostes santquirzenques per Sant Jordi

Sant Quirze compta amb un ampli ventall d’escriptors i escriptores amb diverses obres publicades. Des de periodistes com Àlvar Maduell, que publica recopilacions d’articles a “Franquillons”, fins a joves com la Laia Prat, que ha participat en llibres col·lectius, com ara “Al revers del tapís”, editat pels Amics de Versàlia.

No oblidem referents com Salvador Domènech, que ha publicat més d’una dotzena i mitja de llibres i que ara ens recomana “La nena del no a la guerra”; o Jaume Barberà, que va publicar la seva primera obra ja als anys 60 i que ara parla a “El desencaix” de la situació entre Catalunya i Espanya.

Altres artistes, com la il·lustradora Maria Rosa Sala, acompanyen textos com el de la Miracle Sala, la seva germana, en l’obra “La mort és molt bèstia”. També el poeta visual Marcel Ayats, tanca amb la seva darrera obra una trilogia que reflexiona sobre la veritat i la mentida d’una societat on, com ell diu, “l’asfalt ho devora tot”: “Diví és inferior a terrenal”. També en poesia, Rakhi Curado, porta l’erotisme i la seducció a les pàgines del seu “Átame a tu boca”. També molt recomanable la seva obra "Proezas".
 
Les dones s’empoderen amb obres com la de l’Anna Junyent a “Mujeres de Ghibli”, on s’analitzen les pel·lícules del director japonès d’Studio Ghibli. També des d’un punt de vista més reflexiu arriba “Mi mente sin mí”, de la doctora en psicologia Jenny Moix.
 
No poden faltar a la llista la recomanació de l'obra de la periodista Hermínia Massana, “Un museu a l’aire lliure: la Rambla més (des)coneguda de Barcelona”. Una oportunitat per redescobrir aquest espai de la ciutat; i el llibre de Sergio Sánchez: “El futuro en sus ojos”, que va començar a escriure amb 12 anys. Finalment, el també santquirzenc Javier Sánchez ens recomana “Todo por ella”, amb una trama històrica misteriosa i sorprenent.
 
Altres històries, més biogràfiques, les trobareu al blog que treballa la Núria Ovejero, naimer25.blogspot.com, des d'on prepara també la publicació de la seva obra. 
 
Finalment, cal remarcar que tant Marcel Ayats com Laia Prat han participat en el llibre "Saba d'ells", editat per Papers de Versàlia, una mostra feta per poetes de Sabadell i l'entorn.
 
Trobareu aquestes i altres recomanacions, amb les dades editorials i més detalls argumentals, en aquest enllaç. Consulteu les pàgines 14 a 16.