Avui, punt informatiu sobre els compostadors domèstics
Sol·licita un per transformar la matèria orgànica a casa i obtenir així adob natural
Les persones interessades en el compostatge podran informar-se avui al punt que s’instal·larà als exteriors de l’escola Lola Anglada a partir de les 16.45 hores. Aquesta paradeta servirà per donar a conèixer el funcionament del compostador i informar així sobre la possibilitat de tenir-ne un a casa.
Recordem que fins al 2 de maig el veïnat de Sant Quirze pot demanar, per un període de quatre anys, aquesta unitat. L’Ajuntament disposa de 300 compostadors i que en cas que hi hagi més sol·licituds que unitats disponibles, s’atorgaran per estricte ordre de la data de registre de la petició. Conjuntament amb la cessió es proporcionarà l’assessorament i la formació necessàries per al seu bon ús.
Les sol·licituds es podran tramitar de manera presencial a les oficines d’atenció ciutadana, tant de la plaça de la Vila com de Torre Julià a les Fonts. També en línia si es disposa de certificat digital o s’està donat d’alta al servei Vàlid.
Trobareu més informació sobre el tràmit en aquest enllaç.
Què és el compostatge?
El compostatge és un procés de transformació de la matèria orgànica per obtenir compost, un adob natural. Aquesta transformació es porta a terme en qualsevol casa mitjançant un compostador, sense cap tipus de mecanisme, cap motor ni cap despesa de manteniment.
Les escombraries diàries que es generen a les llars contenen un 40% de matèria orgànica, que pot ser reciclada i retornada a la terra en forma d'humus per a les plantes i cultius. De cada 100kg de brossa orgànica s'obtenen 30 kg de compost.
D'aquesta manera es contribueix a la reducció de les escombraries que es porten als abocadors o a les plantes de valorització. Al mateix temps s'aconsegueix reduir el consum d'adobs químics.