Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un nou insecte apareix a les zones urbanes i envaeix cases i vehicles

Es tracta del Halymorpha halys i malgrat no pica ni transmet malalties resulta molt motles i comporta certa alarma


Un nou insecte apareix a les zones urbanes i envaeix cases i vehicles

El Halymorpha halys es va detectar a Girona el 2016 i ara ja es troba a 35 municipis de tot Catalunya. Es tracta d’un bernat o xinxa exòtic procedent de l’Àsia i hiverna dins les construccions: cases i vehicles principalment. Tot i que no produeix picadura a les persones ni als animals, ni els trasmet malalties, resulta molt molest i comporta certa alarma. Cal saber que si es detecta dins de les cases no és recomanable aplicar insecticides per la poca eficàcia d’aquests tractaments. La millor opció per reduir la seva presència és aspirar-los i submergir-los en aigua.

El Servei de Sanitat Vegetal i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries han iniciat un estudi del seu comportament i una campanya divulgativa. Trobareu més detalls sobre l’insecte, aquí.
Si algun ciutadà/na s’assabenta de la presència d’aquest insecte i vol estar segur que es tracta d’un bernat exòtic, cal que faci una foto del dors i/o del ventre i les publiqui en aquest espai web. Es tracta d’un canal obert per rebre les notificacions ciutadanes.