Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jocs Florals a Sant Quirze

L'Oficina de Català va organitzar ahir el lliurament dels premis d'aquesta tercera edició


Jocs Florals a Sant Quirze

El passat dia 29 d’abril, commemorant la Diada de Sant Jordi, va tenir lloc la lectura dels relats i escrits presentats als Jocs Florals organitzats per l’Oficina de Català i la proclamació dels guanyadors.

 
En aquesta tercera edició es van presentar quinze relats, un més que l’any anterior. Cal destacar la qualitat i originalitat dels escrits elaborats pels alumnes dels cursos de català i participants del Voluntariat per la llengua, fet que va dificultar molt l’elecció de les obres premiades. Finalment, el jurat, format pels alumnes mateixos, va escollir els textos següents:
 
1r premi: “Clarobscurs” de Joana Luna
2n premi: “Cinc fotografies en color” d’Assumpta Nebot
3r premi: “Una nova vida” de Núria Carbonell
 
Durant la presentació de l’acte es va recordar la Colla de Sabadell i el seu humor absurd i corrosiu, que els va portar a organitzar un Jocs Florals prefabricats en què Francesc Trabal i Joan Oliver van encarregar els textos premiats a Josep Carner, Ventura Gassol, Llorenç Riber, Carles Soldevila i Pompeu Fabra. Els premis en metàl·lic van ser sobres amb retalls de diari, una mostra del tarannà de la Colla de Sabadell, el centenari de la qual es commemora enguany.