Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encara es pot demanar un compostador per casa

A data d’avui, s’han sol·licitat 54 compostadors per transformar la matèria orgànica


Encara es pot  demanar un compostador per casa

El veïnat de Sant Quirze encara pot demanar un compostador a casa per un període de quatre anys. anys. L’Ajuntament disposa d’un total de 300 per lliurar a qui ho sol·liciti, per ordre de petició. A data d’avui, s’han demanat 54. Per aquest motiu, l’Ajuntament prorrogarà el termini amb una nova aprovació de les bases.

Les persones interessades poden enviar un correu a viapublica@santquirzevalles.cat 

Què és el compostatge?
El compostatge és un procés de transformació de la matèria orgànica per obtenir compost, un adob natural. Aquesta transformació es porta a terme en qualsevol casa mitjançant un compostador, sense cap tipus de mecanisme, cap motor ni cap despesa de manteniment.
Les escombraries diàries que es generen a les llars contenen un 40% de matèria orgànica, que pot ser reciclada i retornada a la terra en forma d'humus per a les plantes i cultius. De cada 100kg de brossa orgànica s'obtenen 30 kg de compost.
D'aquesta manera es contribueix a la reducció de les escombraries que es porten als abocadors o a les plantes de valorització. Al mateix temps s'aconsegueix reduir el consum d'adobs químics.