Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Formació sobre consum a escoles i establiments

El Servei de Consum de l'Ajuntament organitza diverses accions al llarg del mes de maig


Formació sobre consum a escoles i establiments

El Servei de Consum durà a terme diverses accions formatives al llarg d’aquest mes de maig. D’una banda, es tracta d’activitats a les escoles. Ahir 7 de maig ja es van impartir dos tallers a 5è de primària de l’escola Taula Rodona amb el nom “Qui veu el meu perfil. Privacitat a internet”. L’escola Lola Anglada també participa en aquestes sessions, amb dos tallers per a l’alumnat de 3er de primària el 20 de maig: “Un forat al moneder”. Aquesta acció té com a objectiu conscienciar sobre les conseqüències econòmiques i socials de les nostres compres i reflexionar, abans d’adquirir qualsevol producte o servei, sobre quines són les nostres necessitats.

 
D’altra banda, tècnics especialitzats en matèria de consum de la Diputació de Barcelona visitaran 100 establiments del poble de la zona del Mas Duran. Amb aquesta iniciativa es donarà a conèixer la informació bàsica que estan obligats a tenir els establiments comercials en la seva relació amb els consumidors i usuaris, com ara els fulls de reclamació, la normativa en relació a l’horari comercial, el pagament amb targeta electrònica o els drets lingüístics, entre altres.
Posteriorment, en properes campanyes, s’arribarà a la resta d’establiments comercials i de serveis de municipi. Aquesta primera fase de visites tindrà lloc els dies 22, 23, 27 i 29 de maig.
 
Les activitats estan subvencionades per la Diputació de Barcelona (Servei de Suport a les Polítiques de Consum),  i realitzades a Sant Quirze del Vallès com a municipi adherit a la Xarxa Local de Consum.