Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Artistes prenen les aules de Sant Quirze del Vallès

Una exposició recull el treball realitzat per una desena d'artistes locals als centres educatius del poble


Artistes prenen les aules de Sant Quirze del Vallès

 L'art com a eix transversal que engloba totes les competències és el punt de partida del projecte Artistes a les Escoles que aquest curs 2018-19 arriba a la seva cinquena edició i que protagonitza una exposició al Celler de Can Barra fins al proper 29 de maig.  Despertar la capacitat artística de l'alumnat, vehicular-la a través d'una idea i fer-la créixer al llarg del curs és el que han fet possible una desena d'artistes locals de diferents disciplines i en la que ha participat l'alumnat i professorat de deu centres d'educació infantil, primària, secundària i adults.  

El producte final, una exposició multidisciplinar que proposa al visitant un passeig per un jardí galàctic, o fer una mirada fotogràfica i poètica dels objectes quotidians que ens envolten. La mateixa mirada que han pogut experimentar els participants. També mostra les passes per la creació d'un graffiti,  o permet endinsar els presents en una casa de fades. La gramàtica del color o de la llum són el denominador comú dels treballs que s'han realitzat amb diferents materials i metodologies per part dels artistes per promoure la creativitat, l'expressió de les emocions, l'esperit crític i l'estètica. Així, partint de l'experiència dels artistes participants, nens, nenes i alumnat adult han fet la seva pròpia interpretació dels electrons o han deconstruït natura, treballat l'aquarel·la, la ceràmica, l'escultura o les instal·lacions. I, a través dels diversos projectes, han pogut posar en pràctica diverses competències com la ciència, la llengua, la física o les matemàtiques, deixant palès, tal com es va dir en la inauguració, que l'art ho abasta tot i és la més transversal de les competències. Un altre dels aspectes en el que es va fer èmfasi per explicar-lo , és  el fet de convertir l'art en quelcom accessible, quotidià, a l'abast de tothom, des de la infantesa fins l’edat adulta, tot apropant l'obra dels artistes participants en primera persona a l'alumnat.
Artistes a les escoles és un projecte coordinat per la directora de l'Onze de Setembre, Mila Torres, amb la col·laboració de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquesta edició ha comptat amb la participació dels següents artistes: Victoria Rodrigo, Assumpció Espada, Miquel V. Seuba, Samuel Moraño, Lidia Larrosa, Jordi Calvis, Carme Miquel, Maria Romaní, Assutzena Cruz i Manuela Mateos. Les escoles locals que han rebut un artista aquest curs han estat: escola El Turonet, escola Purificació Salas Xandri, escola Taula Rodona, escola Pilarín Bayés, escola Lola Anglada, Institut Sant Quirze, Institut Salas Xandri, Escola d'Adults l'Olivera i Escola Bressol el Picarol Blau.
L'exposició es pot visitar de dilluns a divendres, fins al 29 de maig al celler de Can Barra, de les 9 a les 20 hores
 
Podeu veure la galeria fotogràfica de l'exposició en el següent enllaç: