Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El consum conscient centra una setmana d’activitats de comerç just

Una Taula Rodona dóna el tret de sortida dijous a una programació molt sensibilitzadora


El consum conscient centra una setmana d’activitats de comerç just

Donar-li un segon ús a les coses, comprar productes de proximitat, confiar en entitats bancàries ètiques o contractar energies netes i sostenibles són algunes de pautes bàsiques del consum responsable. Uns reptes que es treballaran al llarg d’aquesta setmana a Sant Quirze, amb motiu de la Festa del Comerç Just i les finances ètiques.

Atenció: En cas de pluja les activitats previstes pel diumenge 19 de maig passaran a organitzar-se diumenge 2 de juny.
 
Mesa solidària
Les activitats comencen el proper dia dijous dia 16 amb una Taula Rodona sobre consum conscient. Hi participen: l’economista i activista per la justícia social i la pau Arcadi Oliveres; Nina Gonzàlez, membre de Fets i Lacoordi CJiFE; Jordi Rojas, representant d’OPCIONS; i Ferran Aguiló, de la Fundació La Dinamo. El moderador serà el periodista i director del programa “Solidaris”, de Catalunya Ràdio, Albert Segura. La taula començarà a les 19 hores a la sala Josep Brossa de La Patronal. Més informació, aquí.
 
Jornada central
Una de les jorandes amb més activitats serà la del 19 de maig al parc de les Morisques. Des de les 11 hores i fins a les 14 hores, els visitants podran trobar estands d’economia social i solidària, així com d’agroecologia, entre d’altres. Les entitats cooperatives i productors compartiran també espai i es podrà gaudir de degustacions de productes i cerveses artesanes. El consolidat Mercat Vintage posarà a l’abast dels presents productes de segona mà.
 
Contes i ràdio
El parc serà, a més, escenari diumenge de la gravació en directe del programa “Som Solidaris” de Ràdio Satn Quirze i del lliurament dels premis del Concurs literari de Contes Solidaris i Poesia, organitzat per l’Ateneu del Món. Un espectacle infantil a partir de migdia completarà la programació d’aquesta joranda sensibilitzadora.
 
Projecte cooperatives
L’alumnat de les escoles Lola Anglada i Pilarín Bayés que ha participat en el projecte de Cooperatives posaran a la venda els seus productes també el dia 19. Recordem que són fruït d’un llarg recorregut on han après a crear una cooperativa des dels inicis. El 10% dels guanys obtinguts en aquestes vendes els donaran a una oenegé del municipi.
 
Podeu consultar el programa en el document pdf relacionat en aquesta notícia.