Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze commemora avui el Dia Internacional contra l’homofòbia, transfòbia i bifòbia

La lectura d’un manifest reivindica els drets i les necessitats d’aquests col·lectius


Sant Quirze commemora avui el Dia Internacional contra l’homofòbia, transfòbia i bifòbia

Sant Quirze ha commemorat avui, 17 de maig, el Dia Internacional contra l’homofòbia, transfòbia i bifòbia, I ho ha fet amb la lectura d’un manifest a les 12 hores a l’Espai Maria Mercè Marçal. L’encarregada de llegir el document ha estat la santquirzenca Judith Juanhuix, que ha pronunciat reivindicacions com “Aquesta és una data reivindicativa, de lluita i de sensibilització però també de germanor a favor de la implementació de tots els drets que s’han anat aconseguint i dels que queden per assolir per construir una societat sense masclisme ni lgtbifòbia, lliure de violències heteropatriarcals.” El manifest també reivindica que “en un dia com aquest, tenim l’obligació de subratllar la discriminació que continuem patint per ser lesbianes, gais, bisexuals, trans o intersexuals. Al maig del 2019, a més d’un terç dels països del món, ser-ho és un risc. A 72 països es castiga amb pena de presó; i, fins i tot, en 8 països està castigat amb la pena de mort.” Finalment, es posa sobre la taula que “calen igualment accions socials dirigides a les persones LGTBI amb diversitat funcional, així com garantir un tracte i una estada adequats de les persones LGBTI a les dependències policials i a les que estiguin en privació de llibertat. Finalment, però molt important, cal que les persones migrants LGTBI siguin igualment protegides i acollides en cas de risc en el seus països d’origen.”

Trobareu el document íntegre en el document relacionat en aquesta notícia.
 
L’acte ha continuat amb una fotografia de família al banc situat a l’exterior de l’escola Purificació Salas, a l’avinguda del Vallès, i pintat amb els colors de la bandera trans. Aquest banc ha estat escollit perquè genera un camí des de l’escola fins a l’Espai Maria MMM i serà visible per totes les mares, pares i alumnat de l’escola, així com per als/les vianants, amb l’objectiu de fomentar el debat i donar visibilitat a les persones trans.
L’acte, obert a la ciutadania, ha comptat amb la presència de l’Alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i altres regidores de l’Ajuntament, així com personal de l’Ajuntament.