Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El comerç just i les finances ètiques omplen el parc de les Morisques amb una jornada molt participativa

Els estands del projecte cooperatives, el mercat vintage o l'espectacle infantil van ser algunes de les propostes exitoses del matí


El comerç just i les finances ètiques omplen el parc de les Morisques amb una jornada molt participativa

El parc de les Morisques es va omplir ahir per acollir una nova edició de la Festa del Comerç Just i les finances ètiques. Un gran nombre de persones van visitar les diferents paradetes ubicades en aquest espai i van participar de les propostes organitzades, gaudint d’un matí en què la pluja va respectar la iniciativa.

Els visitants van poder trobar estands d’economia social i solidària, així com agroecologia. Les entitats cooperatives i productors van compartir també espai i van poder gaudir de degustacions de productes i cerveses artesanes. El Mercat Vintage va posar a l’abast dels presents productes de segona mà.
Un dels principals pols d’atracció de la festa van ser les parades del Projecte Cooperatives. L’alumnat de les escoles Lola Anglada i Pilarín Bayés van posar a la venda els productes de les cooperatives que han treballat durant el curs. El 10% dels guanys aniran destinats a oenegés del municipi. Pares, mares i visitants en general van comprar amb entusiasme les diferents propostes de productes.
Cal remarcar també que Ràdio Sant Quirze va ser-hi present amb la gravació en directe del programa “Som Solidaris”. També es va llegir un manifest sobre el comerç just. Hi van participar dues joves alumnes que estan treballant aquest tema. El text feia referència al fet que “des de les alternatives econòmiques com el Comerç Just, les Finances Ètiques i l’Economia Social i Solidària no lluitem només per reduir les distàncies entre ciutadania del Nord i ciutadania del Sud global, sinó que lluitem per una justícia social equitativa.” També destaca la definició de comerç just com que “significa igualtat de sou per les dones per la mateixa feina i remuneració justa en tots els casos. Comerç Just significa accés a la propietat de la terra. Comerç Just significa apoderament polític i social a través de la participació democràtica i en la presa de decisions en les cooperatives. Comerç Just significa accés a l’educació. Comerç Just significa desafiar els estereotips i les convencions socials tradicionals.” Podeu llegir el manifest íntegre, aquí.
 
Les fotografies de la jornada les trobareu en aquest enllaç.