Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mites i patrons sobre l'alimentació centren una nova xerrada a la Biblioteca

La nutricionista Anna Gispert va aprofundir en les dietes i les falses premisses sobre l'alimentació saludable


Mites i patrons sobre l'alimentació centren una nova xerrada a la Biblioteca

Una cinquantena de persones van assistir ahir a la xerrada sobre “Patrons saludables i mites en l’alimentació”, impartida per la nutricionista Anna Gispert a la Biblioteca.

La conferència, que forma part del cicle basat en una alimentació saludable, es va centrar a aprofundir en diverses premisses que es donen com a vàlides en aquest àmbit. És el cas de, per exemple, les conseqüències de menjar fruita a la nit, o els beneficis de la llet desnatada davant la sencera. En ambdós casos, com en tants altres, la nutricionista va donar-ne detalls: no és cert que la fruita engreixi al vespre, sempre i quan es tingui en compte el metabolisme de cadascú; o sempre és millor una llet sencera o semidesnatada que desnatada, doncs és menys processada.
En una segona part de la xerrada, Gispert va abordar les diferents dietes de moda actualment al mercat, com la Paleo, Detox o la Cetogènica. En tots els casos va destacar els punts forts i els punts febles de cada una, basant-se en el fet que una dieta ha de centrar-se en la fruita, la verdura i les hortalisses. A partir d’aquí, en cas que la dieta triada no les contempli, calen complements. 
Finalment, un torn obert de preguntes va acabar de satisfer els dubtes de les persones assistents. La propera xerrada tindrà lloc el 4 de juny, amb el tema” La digestió, clau en la salut”. Serà també a les 19 hores a la Biblioteca.
La darrera xerrada del cicle d’aquest trimestre serà el 18 de juny: “La conducta alimentària”. També a la Biblioteca a l’hora habitual, les 19 hores.