Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes del taller de literatura fan la Ruta Capmany

Guiats per Maria Nunes, escriptora i crítica literària


Alumnes del taller de literatura fan la Ruta Capmany

El 27 de maig els alumnes del taller de literatura organitzat per l’Oficina de Català de Sant Quirze del Vallès van anar a Barcelona per seguir la Ruta literària de Maria Aurèlia Capmany de la mà de l’escriptora i crítica literària Maria Nunes. Aquest itinerari està basat en la vida de l’autora barcelonina i dues de les seves obres més conegudes: Un lloc entre els morts i Feliçment jo soc una dona.

El recorregut va començar a la ronda de Sant Pere, davant de la casa on va néixer M. Aurèlia Capmany. Després, els alumnes van recórrer alguns dels llocs on va viure o que apareixen a les seves novel·les. La ruta finalitzà a la plaça Reial, on va passar els darrers anys l’autora i regidora de l’Ajuntament de la capital catalana. 
Els alumnes del curs havien llegit prèviament la novel·la Feliçment jo soc una dona i l’havien comentada a classe. Així va ser molt interessant descobrir molts dels indrets que hi apareixen i posar imatges als passatges descrits per l’autora barcelonina. 
Aquest itinerari forma part del segon volum de Rutes literaris de Barcelona de Maria Nunes, que recull les barcelones que apareixen a les obres de Joan Salvat-Papasseit, Josep Pla, M. Aurèlia Capmany i Mercè Rodoreda.