Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les desigualtats de les dones en la indústria de la moda va centrar ahir una taula rodona

La Biblioteca va acollir un acte amb la participació de la periodista Laura Rosel i l'ex-model i escriptora Patrícia Soley-Beltran


Les desigualtats de les dones en la indústria de la moda va centrar ahir una taula rodona

El estereotips de gènere i el seu impacte en el cos i la salut de les dones i en la construcció de la identitat de gènere, va centrar la xerrada celebrada ahir a la Biblioteca, a càrrec de Patrícia Soley-Beltran, doctora en sociologia del gènere i ex-model, autora del llibre “Divines! Models, poder i mentides”; i la periodista Laura Rosel. Les dues participants van posar sobre la taula les desigualtats de les dones en l’àmbit de la indústria de la moda i les repercussions que aquestes poden tenir sobre la salut.

 
De fet, Soley-Beltran va fer intervencions afirmant que els models de bellesa “continuen sent molt exigents, malgrat que també s’estan obrint camps a noves formes de presentar les dones i mirar-les, tot i que són minoritàries i que no sabem com evolucionaran. Jo sóc optimista perquè cada vegada veig més dones no blanques, d’edats diverses i, això ja és més difícil, a vegades menys primes.” Tot i així, “la salut no es té en compte en l’àmbit de la moda. Hi ha un sindicat als Estats Units que vetlla per la salut i els drets laborals de les models, sovint menors d’edat”. Finalment, la ex-model va insistir en què “la inseguretat laboral, l'arbitrarietat, l'assetjament, les exigències extremes de primesa i joventut són grans. La idea que les models dones tenen més avantatges que els homes model perquè, potencialment, poden cobrar més està basada en la fantasia que la pròpia indústria s'encarrega de crear. “
 
També Laura Rosel va parlar de les desigualtats de gènere existents en l’àmbit dels mitjans de comunicació i, davant la pregunta d’un dels assistents sobre què poden fer els homes per contribuir a la igualtat real entre dones i homes, va posar com a exemple que, tot i que encara és minoritari, hi ha homes periodistes que s’estan negant a participar en tertúlies on no hi ha paritat. 
L’acte es va celebrar amb motiu del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, que es commemora cada 28 de maig.