Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La digestió, clau en la salut

Prebiòtics, hàbits saludables i altres consells centren una nova xerrada del Cicle d’Alimentació Saludable


La digestió, clau en la salut

Una cinquantena de persones van assistir dimarts al vespre a la xerrada “La digestió, clau en la salut”, impartida per la dietista i nutricionista Anna Gispert. La conferència es va centrar en la importància de tenir una bona microbiota intestinal, fet que ajuda al bon funcionament de l’organisme i, per extensió, a gaudir d’una bona salut. Segons Gispert, és fonamental mantenir hàbits saludables com l’activitat física, l’alimentació variada i equilibrada i l’eliminació dels hàbits tòxics. En aquest sentit, es va posar sobre la taula la importància dels prebiòtics i el probiòtics, donat els seus efectes beneficiosos en l’aparell digestiu. Per aquest motiu, els especialistes ressalten la importància de la seva inclusió en la dieta, així com la de les fruites, verdures, hortalisses i llegums. 

Un altre dels elements que no beneficien la microbiota intestinal i dels quals es va parlar, són els aliments processats. Per això, es recomana la menor ingesta possible.
Amb aquest darrer apunt i un torn obert de preguntes, finalitzava la penúltima xerrada abans de les vacances d’estiu. Recordem que es tracta d’un cicle d’Alimentació Saludable, i que la darrera xerrada serà el proper 18 de juny, amb el nom “La conducta alimentària”. Aquesta tindrà lloc a la Biblioteca Municipal a les 19 hores.