Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Elisabeth Oliveras, reelegida alcaldessa de Sant Quirze del Vallès

Sant Quirze de Vallès va celebrar el ple de Constitució dissabte passat


Elisabeth Oliveras, reelegida alcaldessa de Sant Quirze del Vallès

Dissabte al matí la Sala Salut Pastor de la Patronal va ser l'escenari del ple de constitució del consistori santquirzenc del mandat 2019-2023. Elisabeth Oliveras, de Junts per Sant Quirze-ERC, va ser escollida novament batlletsa amb el suport de Sant Quirze en Comú, l'abstenció dels tres regidors de Junts per Catalunya-Sant Quirze i el vot en contra del PSC i dels dos electes de  Ciutadans. La formació local encapçalada per Oliveras va obtenir majoria absoluta als darrers comicis municipals aconseguint 9 regidors i regidores del Ple, que en té 17.
La sessió va tenir una durada inferior a dues hores i es va conduir, tal com estableix la llei, per la mesa d'edat, integrada pel regidor més gran i el més jove, Linda Lara del PSC i Pol Àlvarez, de Junts per Sant Quirze.
Després de la presa de possessió del càrrec de regidors i regidores de l'Ajuntament es va procedir a la votació nominal de l'alcalde o alcaldessa . Tot seguit, els caps de llista de cada formació, ja en qualitat d'edils municipals, van fer el seu discurs exposant els principals objectius d'aquest nou mandat.
El discurs de la ja alcaldessa, Elisabeth Oliveras, es va centrar en els nous projectes i la feina que cal continuar fent: “aquest mandat municipal que encetem avui ha de ser, a partir de les bases col·locades, el mandat que ens permeti fer realitat  determinats projectes que tots i totes sabem necessaris i inajornables pel nostre poble: la nova zona esportiva, estem treballant en el projecte bàsic. L’espai jove, can Feliu jove, el consell de poble i el consell d’infants, la nova promoció d’habitatges de la COMU; un poble on el civisme i el respecte a tothom sigui exemple...Són alguns dels molts projectes que cal consolidar”. Oliveras també va fer una crida a la participació: “ Vull fer-vos una crida doncs, a que incrementeu la vostra participació en la vida i l’activitat pública del poble. Que assumiu la importància de ser presents en les nostres decisions, en els anhels i objectius que entre totes ens fixem. En les properes setmanes, el grup municipal de Junts x SQV -ERC  i l’assemblea de Junts x SQV hem de confeccionar el Pla d’Actuació Municipal per aquest mandat de quatre anys. Us demano, us emplaço a participar en la seva elaboració i la seva discussió. “
Finalment, alguns regidors i regidores van voler manifestar el seu compromís amb la república llegint "Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, manifesto el ferm compromís amb els valors de la república catalana i declaro que continuaré treballant per la construcció d'una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada".
Els regidors i regidores que integren el nou consistori són els següents:
Junts per Sant Quirze-ERC: Elisabeth Oliveras, Àlex Brossa, Laura Flos, Josep Coll, Elena Sabater, David Caminal, Maria Domingo, Pol Álvarez i Roser Costa.
Junts per Catalunya Sant Quirze: Míriam Casaramona, Albert López i Núria Gelabert.
Partit dels Socialistes de Catalunya: Linda Lara i Juan Antonio Pérez
Ciutadans: David Sánchez i Esther Martínez.
Sant Quirze en Comú: Marta Baldrich.

El ple es va retransmetre en directe i es va poder escoltar per Ràdio Sant Quirze. Podeu veure’l en aquest enllaç.

Podeu veure les fotografies del ple, aquí.

Adjuntem també el discurs íntegre de l’Alcaldessa en aquesta notícia.