Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Xerrada amb l'escriptora Gemma Ruiz

Final de curs de l’Oficina de Català de Sant Quirze del Vallès


Xerrada amb l'escriptora Gemma Ruiz

L’escriptora sabadellenca Gemma Ruiz va venir ahir dilluns al Centre Cívic Can Feliu a comentar la seva primera novel·la, Argelagues, als alumnes dels cursos de català i als participants al Voluntariat per la llengua. Aquest acte va servir de cloenda tant dels cursos com de les parelles lingüístiques.

L’autora va explicar com havia sorgit la idea de reivindicar el paper de la dona treballadora, de la terregada, durant bona part del segle XX a partir de la història de la seva besàvia. Gemma Ruiz, que ha debutat amb aquesta obra, de la qual s’han fet 12 edicions, va defensar el caràcter feminista de la novel·la.
 
Els alumnes dels cursos de català, que prèviament havien llegit l’obra, van tenir l’oportunitat d’exposar què els havia semblat la novel·la i de demanar-li algun aclariment. A partir de les preguntes l’escriptora vallesana va avançar que està treballant en una segona novel·la, que sortirà l’any vinent.
 
Gemma Ruiz és periodista i des del 1997 treballa al servei d’informatius de Televisió de Catalunya. Durant sis anys va fer les cròniques teatrals del programa La nit al dia.
 
L’acte estava organitzat per l’Oficina de Català i emmarcat en el programa de la Institució de les Lletres Catalanes Autors a les aules, que permet acostar els escriptors als lectors.