Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament recull restes de fibrociment d'amiant en diferents abocaments

Només empreses autoritzades poden gestionar la recollida d'aquest residu, perillós per a la salut


L'Ajuntament recull restes de fibrociment d'amiant en diferents abocaments

A principis de juny l’Ajuntament va recollir 1,5 tones de restes de fibrociment d’amiant en diferents abocaments del medi natural que es trobaven als camins Antic de Sant Cugat, ca n’Arús, al paratge de Sant Feliuet i la masia de can Poncic. Aquests residus van ser localitzats pels Agents Rurals i per la Brigada de Medi Ambient i per a la seva retirada es va contractar urgentment una empresa autoritzada per a la gestió d’amiant, Hercal Diggers SL per un preu de 8.336,90 €. En cap dels casos va ser possible identificar l’origen dels abocaments i per tant el municipi ha d’afrontar la totalitat de la despesa.

 
Recordem que l’amiant és un agent químic classificat com a cancerigen de primera categoria el qual significa que la inhalació d’aquestes partícules pot provocar càncer, entre altres malalties. Per això és important gestionar aquest residu mitjançant les empreses autoritzades i, en el cas de petites quantitats el centre més proper és Terrassa Neta, on podeu trucar per informació sobre com gestionar en cas de tenir aquests residus.
 
L’abandonament, l’abocament o l’eliminació incontrolada d’aquest tipus de residus es considera que posa en perill greu la salut de les persones i per tant constitueix falta molt greu amb sancions que poden superar els 150.000 euros.
 
Informació en cas de tenir residus d’amiant, en aquest enllaç.