Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avui, Dia Mundial de l’ELA

L’Ajuntament dóna suport a la campanya “Fes un Gest per l’ELA” il·luminant la font del Parc de les Morisques


Avui, Dia Mundial de l’ELA

Avui divendres 21 de juny es commemora el Dia Mundial de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica. L’Ajuntament dóna suport a la campanya de la Fundació Miquel Valls “Fes un gest per l’ELA”, i ho fa il·luminant la font del parc de les Morisques de verd, color representatiu de l’entitat des de les nou del vespre fins les dotze de la mitjanit (vegeu fotografia adjunta de com lluirà). La Fundació lluita contra aquesta terrible malaltia i treballa per a la millora de la qualitat de les persones afectades i les seves famílies a tot Catalunya.


Què és l’ELA?
 
L’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), també coneguda com a malaltia de Lou Gehrig, és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, del tronc encefàlic i de la medul·la espinal, i que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs.
L’ELA és considerada una malaltia minoritària, donat que la seva prevalença (nombre de persones que pateixen la malaltia) se situa entre 6-8 persones afectades/100.000 habitants. De tota manera, no podem oblidar que no deixen de diagnosticar-se casos. La incidència de la malaltia és de 1-3 casos nous/100.000 habitants/any.
L’ELA afecta principalment a persones d’entre 40 i 70 anys, però també pot afectar persones més joves o persones d’edat més avançada. Els homes presenten una incidència lleugerament més elevada que les dones. Afecta a persones de tot el món, de qualsevol raça i origen ètnic. 
Es calcula que hi ha unes 400 persones afectades a Catalunya, 4.000 a tot Espanya i 350.000 a nivell mundial. Cada any es diagnostiquen uns 120.000 casos nous a tot el món.