Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze acull una multitudinària celebració de la revetlla de Sant Joan

Prop de 500 persones es van desplaçar al Mas Duran per veure com s’encenia la tradicional foguera


Sant Quirze acull una multitudinària celebració de la revetlla de Sant Joan

El dia 23 de juny ja és tradició a Sant Quirze del Vallès que un nombrós grup de nens i nenes s’apropi al Mas Duran al matí per ajudar als i les membres del GIHSQ a recollir fustes, construir l’estructura de la foguera i plantar el ninot que la presidirà. Cada any són més joves que volen participar en aquesta tradició que va recuperar el GIHSQ ara farà sis anys.

L’estructura va quedar instal•lada a l’aparcament de terra de la Masia Mas Duran fins passades les 23 hores, quan els Amics de la Flama del Canigó van anunciar la seva arribada. Les prop de 500 persones que es van aplegar al Mas Duran ja l'esperaven. Just després, els Diables de Sant Quirze van començar a escalfar el públic amb un petit correfoc. La flama del Canigó seguia la comitiva dels Diables fins arribar al peveter situat a la rambla de Lluís Companys. Una vegada encès, els nens i les nenes que ho desitgessin podien agafar una torxa que lliuraven membres del GIHSQ per encendre plegats l’estructura de fusta. En molt poc temps, la foguera ja cremava i els Diables de Sant Quirze van donar la benvinguda a l’estiu amb un final de festa intens i divertit.

La Foguera de Sant Joan va ser organitzada pel GIHSQ i l’Ajuntament, amb la col•laboració dels Amics de la Flama del Canigó i els Diables de Sant Quirze.