Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un treball de recerca de l’Institut Sant Quirze guanya el premi Montserrat Miró i Marimon

Les alumnes Berta Guillamon i Blanca Vila reben el primer premi del certamen pel treball "La contaminació dels aqüífers: i si els bacteris fossin la solució?"


Un treball de recerca de l’Institut Sant Quirze guanya el premi Montserrat Miró i Marimon

Les alumnes de l’Institut Sant Quirze Berta Guillamon i Blanca Vila han guanyat la 18a edició dels Premis Montserrat Miró i Marimon pel seu treball de recerca “La contaminació dels aqüífers: i si els bacteris fossin la solució?”.

Les estudiants van rebre el guardó, consistent en una beca d’estudis de 700 €, de mans de l’alcaldessa Elisabeth Oliveras en el decurs de l’acte de lliurament de premis, celebrat el passat 19 de juny. L’esdeveniment va tenir lloc a Sabadell, a la seu de la Fundació Bosch i Cardellach, organitzadora del certamen juntament amb el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental 1 (Sabadell) i l'Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i la Fundació CASSA. 

L’objectiu del concurs és potenciar els treballs de recerca de batxillerat i reconèixer l'esforç realitzat per l'alumnat i el professorat, tot projectant aquests treballs a la societat més propera. L’edició d’enguany ha comptat amb 28 treballs d’alumnat de 15 centres educatius de Sabadell i Sant Quirze del Vallès. Per a la concessió de guardons s’ha valorat la relació dels treballs amb les ciències socials, les llengües, les arts, l'educació física, les ciències experimentals, el medi ambient, la tecnologia i les matemàtiques. Així mateix, s’han tingut en compte aspectes com la correcció científica en el tractament dels temes, l’estructura, l’ús adequat de la llengua i les capacitats desenvolupades per l’alumnat en l’elaboració del treball.
 
Montserrat Miró i Marimon
Amb el nom de la convocatòria, la Fundació Bosch i Cardellach ha volgut retre homenatge a la memòria de Montserrat Miró i Marimon, reconeguda pedagoga qui, des de molt jove, es va vincular a la ciutat veïna de Sabadell, on va formar la seva família, hi va viure i hi va treballar. Va ser professora al Col·legi de Batxillerat, a l’Escola Pia i va exercir de directora de l’Escola de Secretariat del CICF. A partir de l’any 1962, va centrar la seva tasca a l’Escola Sant Nicolau.