Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cap de setmana a SQV

Cal estar alerta per l'elevat risc d'incendis provocat per l'onada de calor


El cap de setmana a SQV

L’onada de calor centra l’actualitat dels propers dies, en què cal estar alerta per l’alt risc d’incendis i tenir en compte alguns consells. Us recordem que la piscina municipal continua oberta de manera gratuïta per a col·lectius vulnerables. 

A banda, entre la programació cultural, destaca la primera edició del Sant Quirze Music Festival, amb actuacions de renom tant dissabte com diumenge.
 
Alt risc d’incendis
L’onada de calor ha incrementat el risc d’incendis forestals i això ha provocat que l'Ajuntament prengui mesures excepcionals com la prohibició d'accés a la Serra de Galliners. Trobareu els detalls, en aquest enllaç.  
 
Accés gratuït a la piscina municipal 
L’Ajuntament permet aquests dies l’accés gratuït a la piscina municipal de Can Casablanques de les 15 hores fins a les 19.30 hores, i mentre duri l’onada de calor, als col·lectius vulnerables. Aquestes temperatures extremes poden comportar un risc elevat en la salut de la població del municipi, en concret en els infants menors de 13 anys, dones embarassades i persones majors de 65 anys. Per aquest motiu, l’Ajuntament assumirà els costos de l’entrada d’aquests col·lectius. Les persones que gaudeixin d’aquesta gratuïtat hauran de ser a més veïns/es del municipi i acreditar-se com a tal amb document oficial a la recepció del complex esportiu. Els infants menors de 12 anys hauran d’anar acompanyats d’una persona major de 18 anys. Aquells que es trobin entre els 12 i 13 anys tan sols necessitaran presentar una autorització dels seus pares/mares o tutors/es.
 
 
Equipaments municipals amb aire condicionat
Durant aquest cap de setmana s'obre excepcionalment:
 
Centre cívic de Torre Julià, a Les Fonts. De 12 a 18 hores, tot el cap de setmana. 
 
Casal Serra de Galliners. De 12 a 18 hores, tot el cap de setmana.
 
A banda, trobareu oberta en horari habitual:
 
Biblioteca municipal (C. Eduard Toldrà, s/n) Horari: de dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30 h., dimarts i dijous de 10.30 a 13.30 h., i dissabte de 10 a 13.30 h.
 
 
Consells preventius
L’onada de calor s’allargarà fins el proper divendres 28 de juny. La Direcció General de Protecció Civil recomana no sortir al carrer a les hores de màxima insolació, mantenir la hidratació, especialment dels infants i de la gent gran, així com de les persones més vulnerables. Podeu consultar els principals consells per afrontar l’onada de calor aquí.
 
 
Dia Internacional per a l’alliberament LGTBI
Avui, 28 de juny, Sant Quirze se suma a la commemoració del Dia internacional per a l’alliberament LGTBI. La jornada ha començat a les 12 amb la lectura d’un manifest a la plaça de la Vila. Al vespre es projectarà el film “Càrol”. Serà a les 21 hores al pati de la Biblioteca Municipal. 
Els actes amb motiu d’aquesta commemoració continuaran els dies 2 i 5 de juliol. Podeu conèixer els detalls, en aquest enllaç.

Mou-te, enganxa’t a l’esport
El Servei de Joventut Canya Jove torna a organitzar les jornades “Mou-te a la nit, Enganxa’t a l’esport” que tenen com a objectiu promoure els hàbits saludables com la pràctica de l’esport entre la gent jove i proposar alternatives d’oci i lleure al municipi. Per aquesta edició s'organitza una lligueta de futbol 7 avui a les 20 hores, al camp de futbol municipal. Més detalls, aquí.
 
Arriba el Sant Quirze Music Festival
La música negra, el blues, el swing, el jazz, el boogie-woogie i el rock prendran la Sala Josep Brossa de la Patronal els propers 28 i 29 de juny. Els Amics de la Música, amb el suport de l’Ajuntament, organitzen aquest festival de música de dos dies de durada amb concerts i activitats relacionades, que comptarà també amb la presència de  restauradors de Sant Quirze, que oferiran diverses propostes i begudes artesanes.
 
La primera actuació del festival tindrà lloc a les 20 hores i estarà protagonitzada per A Contra Blues. A continuació pujaran a l’escenari Chino & the Big Bet + Sax Attack. Tancaran el divendres The Sick Boys, grup de rock & roll clàssic i festiu.
 
El dissabte l’obriran els Whiskey Lies, una de les bandes de rock nacional amb més projecció internacional. A continuació prendrà el relleu Demian Band, màxim exponent internacional del Texas Blues elèctric. I tancaran el festival la banda tribut per excel•lència als Rolling Stones, els Smoking Stones.
 
Podeu adquirir els abonaments del festival i  les entrades de dia en aquest enllaç.
 
 
Fi de curs Coral "Amics per sempre"
La coral “Amics per sempre” celebra el fi de curs amb una actuació dissabte a les 17.30 hores. La sala Muriel Casals del Casal Serra de Galliners acollirà l’espectacle, obert a tothom.
 
Recordeu que podeu trobar totes les activitats a l’agenda municipal.