Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament reivindica el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

La lectura d'un manifest avui obre la programació per commemorar aquesta jornada


L'Ajuntament reivindica el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

La plaça de la Vila ha acollit avui la lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, que es commemora el 28 de juny arreu.

L’acte és el primer de la programació prevista amb motiu de la jornada. Dos treballadors de l’Ajuntament han estat els encarregats de llegir el text, que fa referència als fets ocorreguts l’any 1969 a Nova York, en la revolta coneguda com Stonewall. Aquell dia persones LGTBI es van manifestar per primera vegada als carrers després d’haver patit la repressió violenta per part de la policia. 
El manifest també reivindica que “cal seguir avançant a nivell legislatiu, en l’imaginari social, la cultura heteropatriarcal i els prejudicis que arrosseguem”. Finalment, destaca que “des de l’Ajuntament volem reivindicar aquest 28 de juny posant l’èmfasi en la gent gran LGTBI, la importància de la seva llibertat, que siguin qui són i estimin a qui estimin, lluitant vers la LGTBIfòbia específica cap a ells/es o en general cap a tot el col·lectiu, al nostre municipi”. 
 
Els actes d’aquest Dia Internacional continuen aquest vespre, quan es projectarà el film “Càrol”, al pati de la Biblioteca Municipal, en el marc del cinefòrum a la fresca. Es tracta d’una pel·lícula dirigida per Todd Haynes que parla de la relació entre dues dones els anys 50 a Nova York i de l’atracció que sorgeix entre elles. La sessió començarà a les 21 hores.
 
Les activitats continuaran el 2 de juliol amb un taller adreçat a persones que tinguin ganes de conèixer, aprendre i apoderar-se de la seva identitat de gènere i/o sexual. L’activitat es desenvoluparà a l’Espai Maria Mercè Marçal a les 18.30 hores i encara us podeu inscriure (fins l’1 de juliol) enviant un correu electrònic a: sumemxlaigualtat@santquirzevalles.cat.
Finalment, el 5 de juliol tindrà lloc el “Festival Holi Pride”, als exteriors de la Masia Can Feliu. A partir de les 19 hores hi haurà tallers d’estampació i xapes, perfomance teatre, molta música i pols de colors per celebrar la diversitat.
 
Més informació sobre les activitats, aquí.
 
Podeu llegir el manifest íntegre en format pdf en el document adjunt en aquesta notícia.