Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament prohibeix l’accés a la Serra de Galliners per l’alt risc d’incendis

Es veta el pas a persones i vehicles mentre duri aquesta situació de perill


L’Ajuntament prohibeix l’accés a la Serra de Galliners per l’alt risc d’incendis

L’Ajuntament ha decidit avui prohibir l’accés a persones i vehicles a la Serra de Galliners, donat l’alt risc d’incendis existent. Mentre es mantingui aquesta situació excepcional de perill el pas romandrà vetat. Una decisió que se suma a la d’altres masissos i muntanyes de tot Catalunya on el perill és elevat. Podeu consultar el risc d’incendis en el mapa del Pla Alfa.

Recordem que la situació d’onada de calor toca avui sostre, amb temperatures que baten rècords històrics d’un mes de juny. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha pres diverses mesures orientades als col·lectius més vulnerables. D’una banda, cal remarcar que es permet l’accés gratuït a la piscina municipal de Can Casablanques per als menors de 13 anys, els majors de 65 i les dones embarassades. Trobareu tots els detalls en aquest enllaç.
 
Tanmateix, l’Ajuntament obrirà dos equipaments amb aire condicionat durant el cap de setmana, en les hores més caluroses, de manera que qui vulgui podrà accedir-hi. Es tracta del centre cívic de Torre Julià, a Les Fonts, i el Casal Serra de Galliners. Ambdós estaran oberts de 12 a 18 hores, excepcionalment. 
 
Finalment, és imprescindible tenir en compte diversos consells que ajuden a evitar cops de calor. La Direcció General de Protecció Civil recomana no sortir al carrer a les hores de màxima insolació, mantenir la hidratació, especialment dels infants i de la gent gran, així com de les persones més vulnerables. Podeu consultar els principals consells per afrontar l’onada de calor aquí.