Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els patis com a espais oberts centren una nova trobada de la Comissió Educació 360

Els diferents agents de l'àmbit educatiu es van trobar per segona vegada per treballar els eixos del Pla Educatiu Local


Els patis com a espais oberts centren una nova trobada de la Comissió Educació 360

La Patronal va acollir divendres la Comissió Educació 360, en aquesta ocasió centrada en els patis i espais oberts. Els diferents agents que integren aquesta comissió: tècnics, direccions d’escoles i professorat, AFA... van fer aportacions sobre el model de patis espais oberts al municipi, tenint en compte les necessitats del municipi, els models d’altres ciutats i la tipologia d’usuaris/es que faran ús d’aquests espais.

Recordem que l’obertura del pati dels centres educatius i altres espais d’àmbit municipal s’entén com una proposta més en  el marc de projectes educatius de base comunitària, on la xarxa sòcioeducativa del territori treballa plegada. Els patis són una oportunitat per treballar la cohesió, la convivència, els valors, les relacions interculturals i intergeneracionals, etc. En aquestes circumstàncies el pati i altres espais esdeven un lloc d’ús públic on agents socioeducatius, infants i joves treballen plegats entorn a unes mateixes propostes i objectius. En aquests casos els patis i espais oberts, en el marc d’aquests projectes més amplis, suposen una contribució encara més clara a l’èxit educatiu de totes i tots els qui hi participen. 
L’espai de la Comissió Educació 360 del Pla Educatiu Local continuarà treballant per definir aquest projecte a la propera reunió que tindrà lloc el 26 de setembre a les 18.00 hores.