Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Mulla’t recapta més de 1.700 euros a Sant Quirze

Un total de 178 persones van fer el salt solidari per l'esclerosi múltiple


El Mulla’t recapta més de 1.700 euros a Sant Quirze

El salt a l’aigua més solidari de tot Catalunya va recaptar diumenge a Sant Quirze un total de 1.750,3 euros. Aquests beneficis, que es destinaran íntegrament a la Fundació Esclerosi Múltiple, es van recollir amb la venda de material i les entrades. 

Concretament, 1371 euros es corresponen a la venda de material; 328 a la venda d’entrades i al donatiu d’Inacua CEM Sant Quirze; i 51,3 euros a donatius. 
Durant tot el matí es van realitzar activitats a la piscina: sessió de zumba, classe d’”aquadance”, i a les 12 del migdia, el tradicional salt a l’aigua, que va comptar amb la participació de 178 persones. A la tarda es va continuar venent material amb afany de recaptació solidària.
 
La malaltia
L’esclerosi múltiple (EM) és una malaltia neurodegenerativa i crònica del sistema nerviós central, sovint generadora de discapacitat. Els símptomes acostumen a presentar-se en brots, que poden deixar seqüeles i discapacitat. També es poden presentar de manera progressiva.
Acostuma a afectar persones d’entre 20 i 40 anys. La supervivència és d’uns trenta anys, ja que menys del 10% de les persones afectades moren com a conseqüència directa de l’esclerosi múltiple. Tot sovint aquesta supervivència és amb discapacitat, sobretot en els casos més greus.
Segons les dades epidemiològiques, a Catalunya la prevalença d’aquesta malaltia se situa entre 40-60 persones per 100.000 habitants, encara que un estudi recent incrementa aquesta xifra fins a 91 persones per 100.000 habitants. Afecta prop del doble de dones que d’homes. 
Trobareu més informació en aquest enllaç.