Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tradició i cultura popular

Sant Quirze celebra els aniversaris dels Gegants i dels Diables


Tradició i cultura popular

La Festa major d’enguany compta amb un important nombre d’activitats populars que fomenten la identitat de poble i de país. Un any més les entitats locals i els grups tradicionals ompliran els diferents espais del municipi.

 
Un dels fets més destacables és el de la celebració de dos aniversaris importants. D’una banda, la Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze, que commemora els seus 35 anys i per aquest motiu està preparant un cercavila molt especial per al públic dissabte a la tarda. El recorregut començarà a la plaça d'Anselm Clavé i finalitzarà a quarts de nou al Parc de les Morisques. El mateix dissabte, ja a la nit, els Diables també preparen una Llegenda de l’Iskariot especial per celebrar els seus 25 anys. Serà a partir de les 21.30 hores des de l’avinguda del Vallès fins a la plaça del Sot. En la mateixa línia, i per celebrar l'aniversari, han organitzat el "Correaigua", diumenge 1 a les 12 h, al parc de les Morisques. Música, aigua i diversió assegurades!
 
No faltaran a la festa els Bastoners de Terrassa, que actuaran divendres a la tarda, o els castells de dissabte a la tarda. De fet, hi actuaran les colles de Sabadell, Margeneres de Guissona i Sant Cugat del Vallès.
 
Diumenge les sardanes amb la Cobla Foment de Montgrí ompliran la plaça de Sant Jaume. Ja dilluns, la festa la tradicional la clouran les havaneres amb el grup "Les Anxovetes". Hi haurà rom cremat a càrrec dels avis i àvies del Casal. De fet, qui vulgui gaudir d'aquest refrigeri tradicional podrà fer-ho aportant un donatiu voluntari, que anirà destinat a un projecte de cooperació.
 
Recordeu que podeu seguir i explicar la Festa a les xarxes socials amb el hashtag #SQVdeFesta.
 
Més informació i detalls sobre la programació, al blog de Festa Major.