Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La fira d’atraccions s’adaptarà a les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista

Les atraccions apagaran llums i música cada dia durant una hora i mitja


La fira d’atraccions s’adaptarà a les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista

La Fira d’atraccions s’adaptarà a les persones amb Trastorn de l’Espectre Austista aquesta Festa Major. Per primera vegada, els firaires a petició de l’Ajuntament, apagaran els llums i la música de 19 a 20.30 hores cada dia, del 30 d’agost al 2 de setembre, per al gaudi de les persones amb TEA. 

La iniciativa va sorgir de la Mesa de Salut, on l’entitat Aprenem va proposar la idea. Aquesta associació treballa per a la inclusió de les persones amb aquest trastorn i compta amb delegació a Sant Quirze des de 2018. Ara, amb el suport de l’Ajuntament l’acció permetrà els infants gaudir d’un espai d’oci especialment ideat per a ells/es i les seves famílies.
Recordem que les persones afectades per aquest trastorn sovint tenen hipersensibilitat en els seus sentits, especialment en l’auditiu. Per això, són molt sensibles als estímuls externs, ja siguin sons, olors o imatges, i situacions de llums intermitents amb forts sorolls com els de les atraccions, els poden impedir gaudir d’aquest espai. D’aquesta manera, malgrat les llums fixes indicatives dels espais i atraccions es mantindran, no hi haurà intermitències, sons forts o sorolls que els impedeixin pujar a les atraccions cada dia durant una hora i mitja.
El trastorn de l’Espectre Autista afecta 1 de cada 160 infants, segons l’Organització Mundial de la Salut, qui ha demanat que les intervencions individuals s’acompanyin de mesures més generals, que facin que els entorns físics i socials siguin més accessibles i inclusius.