Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Benvinguda Festa Major!

El tradicional ball del fanalet obre aquest vespre una festa per a tothom


Benvinguda Festa Major!

Avui la plaça d’Anselm Clavé serà l’escenari on es donarà el tret de sortida a la Festa Major. A partir de les 20 hores tota la ciutadania està convidada a gaudir de la proposta de diversos restauradors del poble que oferiran un tastet dels seus productes. Hi participen: Pastisseria Mix, El Castellet, Forn Amat, Avui no Cuino, El Niu del Mussol, Lossum, El Racó de la Cinta, Roman Pizza, Manuela Barcelona i Queviures Hipocamp.
Com a novetat d’enguany, les persones assistents tindran l’oportunitat de rememorar les festes de fa molts anys, amb el ball del fanalet. L’Ajuntament distribuirà fanalets a tothom que vulgui i tot encenent-los i al ritme d’”Il Quarteto Stravangante”, podran rememorar els vells temps o, els més joves, conèixer aquesta tradició tan arrelada en el seu moment.
Aquest fanalet de paper de colors, amb una espelma cremant a l'interior, omplia la pista de ball de llumenetes i el ball seguia i seguia fins que s'anaven cremant per complet els fanalets. Les parelles abandonaven el ball a mesura que es quedaven sense fanalet i, finalment, la parella guanyadora és la que aconseguia ser l'última en mantenir la flama encesa. Aquest vespre, tothom tindrà l’oportunitat de participar-hi.
Recordem que una estona abans de la Benvinguda, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “70 mirades en democràcia”, a la sala Salut Pastor de La Patronal. Es tracta d’una mostra que recull en fotografies una setantena de persones que han nascut o viscut bona part de la seva vida al poble i que han vist la seva evolució. La mostra és del fotògraf local Xavi Josa. Durant els dies de Festa Major es podrà visitar de 12 a 14 hores, i de 18 a 20 hores. Dilluns dia 2 romandrà tancada.

Recordeu que podeu seguir i explicar la Festa Major a les xarxes socials, amb el hashtag #SQVdeFesta.