Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pregó del Club Voleibol Sant Quirze dóna el tret de sortida a la Festa Major

Los 80 Principales, Atenea Carter i els concerts de Barraques posen ritme a la nit de divendres


El pregó del Club Voleibol Sant Quirze dóna el tret de sortida a la Festa Major
La plaça de la Vila es va omplir ahir a la tarda per seguir el pregó a càrrec del Club Voleibol Sant Quirze, que amb el lema “Fem pinya, fem club, fem poble!” va demanar més diàleg entre les entitats esportives i, també, la necessitat d’unir esforços per disposar aviat d’un nou poliesportiu. Abans de sortir al balcó de l’Ajuntament, va tenir lloc la trobada institucional de l’entitat amb l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i les autoritats locals, durant la qual el president del club, Jose Javier Mateos, va signar el Llibre d’Honor de l’Ajuntament. 
Els Diables de Sant Quirze van ser els següents a ocupar el balcó de l’Ajuntament per protagonitzar els tradicionals versots, sempre carregats de sàtira i humor. Tot seguit, el ball de Diables va escalfar la plaça amb foc, llum i color. 
 
Els Beatles ressonen a Sant Quirze 
Abans del pregó, petits i grans van gaudir al màxim del concert de la banda Abbey Road que amb el seu espectacle “Beatles for Kids” va recuperar les mítiques cançons del grup de Liverpool. Tot seguit, els Gegants i Grallers de Sant Quirze van acompanyar les famílies fins a la plaça de la Vila, on els Bastoners de Terrassa van oferir una actuació abans de l’inici del pregó. 
 
Exposició del GIHSQ
Els actes més populars van estar precedits per la inauguració de l’exposició organitzada pel Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze (GIHSQ) “Un temps per la memòria. Els anys grisos, 80 anys de l’inici del franquisme”, a la Casa de Cultura Vila-Puig. Es tracta d’una mostra d’imatges i documents que plasmen la vida del nostre poble durant els anys foscos de final de la Guerra Civil i la dictadura, “una època que cal recordar perquè no es repeteixi. Els santquirzencs van apostar per la vida, malgrat tot. Sempre van creure que hi hauria un demà”, va puntualitzar Jaume Castella, que va intervenir en els parlaments inaugurals, en representació del GIHSQ.
 
Música i ball a ritme dels 80
El vespre de divendres va continuar amb la tradicional fideuada popular. Els exteriors del centre cívic Can Feliu van acollir la trobada gastronòmica, on es va servir un miler de racions de fideuada.
El ritme i la diversió van continuar al mateix espai amb el concert “Los 80 Principales”, que van repassar, al llarg de dues hores de concert, els èxits de la dècada com “Cien gaviotas donde irán” de Duncan Dhu, “Bailando”, d’Alaska, o altres internacionals de bandes com Depeche Mode, Queen, ACDC o Dire Straits. La pista de ball es va omplir de públic entregat que va cantar i ballar cadascun dels hits. DJ Spexen va prendre el relleu, que va continuar fent ballar tothom fins ben entrada la matinada.
Un altre escenari de Festa Major que va brillar va ser l’Estraperlo, on va tenir lloc l’actuació d’Atenea Carter. La compositora va enlluernar el públic assistent amb un espectacle íntim i amb molta personalitat.
D’altra banda, l’ambient de Barraques va comptar amb els concerts de l’original Mashup Party, de la banda valenciana El Diluvi, que va presentar el seu disc “Junteu-vos”, i va finalitzar la nit amb la música de DJ Surda. 
 
Podeu veure les imatges de la jornada en aquest enllaç. I el vídeo resum clicant aquí
 
Consulteu el programa al Blog de Festa Major.