Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tradició, música i esport protagonitzen la segona jornada de Festa Major

El concert de The Sey Sisters i un multitudinari correfoc dels Diables de Sant Quirze van esdevenir l'èxit de la nit de dissabte


Tradició, música i esport protagonitzen la segona jornada de Festa Major

La intensa calor no va deslluir la segona jornada de Festa Major d’ahir dissabte, que va començar amb les activitats esportives que cada any omplen el parc de les Morisques. La novetat d’aquesta edició va ser una tirolina de més de 50 metres que travessava el llac del parc de punta a punta.

A la mateixa hora, la plaça d’Anselm Clavé va oferir una proposta per combatre la calor: el Bassal Rock que va remullar el públic amb aigua de colors a ritme de bona música, i va finalitzar amb l’aclamada festa de l’escuma.
 
Castells i gegants
Els castellers de Sabadell, la colla de Sant Cugat i la de Margeneres de Guissona van donar inici a les activitats de la tarda. Les tres colles van ocupar la plaça de la Vila, a les 18 hores, per oferir una animada actuació. Cal destacar el 3 de 8 dels Saballuts, que enguany celebren el seu 25è aniversari, el 3 de 7 dels de Sant Cugat, i el 3 de 6 per sota de la colla de Margeneres, que treballen per aconseguir un pis més en acabar la temporada.
El testimoni de la festa va passar a mans de les colles de gegants i grallers, que al voltant de les 19 hores van iniciar la cercavila pels carrers del poble des de la plaça Anselm Clavé. La trobada gegantera d’aquest 2019 ha estat especialment participativa, amb 14 agrupacions convidades, amb motiu del 35è aniversari de la Colla de Sant Quirze.
 
Nit de foc, humor i música
Els Diables de Sant Quirze, que també enguany celebren el seu 25è aniversari, van començar l’espectacle amb una impressionant “Llegenda de l’Iskariot”, que va encendre un gran número 25 de foc a la façana del seu local. A continuació, es va iniciar el correfoc, encapçalat per un gran drac, i que va comptar amb unes 250 persones que van córrer i saltar al llarg de tot el camí infernal. La crema de la bruixa i una pluja d’aigua per refrescar van donar per finalitzat un dels correfocs més participatius dels últims anys.
A la mateixa hora, al centre del poble es va poder gaudir de dues propostes ben diferents. D’una banda, el grup Chapertons, a la plaça d’Anselm Clavé, amb una actuació d’humor visual i mim. D’altra banda, a la plaça de la Vila, el grup The Sey Sisters que van esdevenir el gran èxit de la nit. El trio de veus negres, acompanyades del pianista i saxofonista Albert Bartolomé, va omplir la plaça de gom a gom d’un públic disposat a deixar-se emportar per les seves veus. The Sey Sisters van oferir un concert càlid, íntim i d’una qualitat artística excepcional.
El dissabte de tradició va acabar amb l’espectacle “Festa Major”, del grup Lluïsos Cobla i la companyia teatral Loropardos, que, amb un punt de nostàlgia, va rememorar les festes majors dels anys 70. Esquetxos de La Trinca, la sorna d’Amparo Moreno i l’humor d’Eugenio, entre altres, van ser-hi presents tot transportant el públic a aquells espectacles d’envelat. 
 
Podeu veure les imatges de totes les activitats de Festa Major al següent enllaç. També, podeu veure el vídeo resum de dissabte clicant aquí.
 
Consulteu el programa al Blog de Festa Major.