Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El polígon de Can Casablanques comptarà amb una instal·lació de càrrega fotovoltaica

L'equipament permetrà carregar vehicles elèctrics d'un circuit en proves que actualment hi ha en aquesta zona


El polígon de Can Casablanques comptarà amb una instal·lació de càrrega fotovoltaica

L’Ajuntament treballa en el projecte de construcció d’una instal·lació fotovoltaica per a la càrrega de vehicles elèctrics al circuit de proves del cotxe autònom al polígon de Can Casablanques. El passat 3 de setembre es va publicar l’expedient de contractació d’aquest projecte, que va aprovar l’Alcaldia el 24 de juliol.

La proposta consisteix a equipar amb generació fotovoltaica per a la càrrega dels vehicles elèctrics del circuit de proves del cotxe autònom que actualment hi ha en aquest polígon i que l’Ajuntament té previst llogar a empreses per fer proves de mobilitat sostenible. De fet, es farà mitjançant una prova pilot de generació d’energia renovable en un espai públic. Així mateix, la proposta contempla aprofitar l’energia no consumida per les instal·lacions del camp de futbol municipal, de manera que suposi un estalvi en la factura elèctrica i en les corresponents emissions de CO2.
El polígon esmentat està situat al carrer Priorat i el terreny té una forma triangular. La instal·lació fotovoltaica es farà a la part inferior que se situa més a prop del complex esportiu municipal. L’accés al circuit es farà pel carrer del Priorat. 
El projecte compta amb un pressupost de 86.995,80 € IVA inclòs i el contracte preveu una durada de tres mesos. Els licitadors disposen fins al 23 de setembre a les 14 hores per presentar les seves propostes. 
Trobareu més informació i detalls en aquest enllaç.
 
Consciència global
El projecte respon a la voluntat de l’Ajuntament de prendre consciència global en relació a l’escalfament i el corresponent canvi climàtic de la terra. Recordem que l’Acord Climàtic de París de 4 de novembre de 2016 va llençar un senyal a la societat, els inversors i les empreses: la transició energètica ja està en marxa i és imparable. L’Acord té com a objectiu “mantenir l’augment de la temperatura mitjana mundial de per sota dels 2ºC i prosseguir els esforços perquè no superi 1,5ºC respecte a les temperatures preindustrials”. Aquest fet sumat a l’anomenada Economia Circular centrada en la sostenibilitat, posa les bases a projectes com el d’aquesta instal·lació fotovoltaica.