Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Quirze es prepara per a una nova edició de la Festa del Most

Diumenge 22 tindrà lloc l'acte central tot i que les activitats començaran el dia abans


Sant Quirze es prepara per a una nova edició de la Festa del Most
El proper diumenge 22 de setembre, Sant Quirze del Vallès acollirà una nova edició de la Festa del Most. Tindrà lloc com és habitual als exteriors de la Masia Can Barra.
Enguany, com a novetat, les activitats començaran el dissabte 21 de setembre, quan les famílies que ho desitgin podran anar a recollir el raïm de les vinyes de la Masia que es trepitjarà a l’endemà entre les 12 i les 13 hores. Ja diumenge dia 22, la jornada començarà a les 9.30 hores  amb un esmorzar de pagès obert a la ciutadania per donar pas a la trepitjada de raïm, que començarà a les 10 hores, en què els nens i les nenes que s’hi acostin aprendran a realitzant tot el procés d’elaboració del vi com es feia abans, amb l’ajuda de voluntaris i voluntàries del Grup d’Investigació i Història. Els i les participants s’hauran de descalçar, rentar-se els peus i xafar el raïm fins a convertir-lo en most que, posat a les botes, es transformarà en una excel·lent mistela. Una oportunitat perquè els més petits visquin tot el procés de la verema, des de la collita fins a l’obtenció del most, tal i com ho feien els avis i àvies. 
També es farà una petita quantitat de vi de missa “most bullit” o “vi bo”, que s’elabora amb un procés d’ebullició artesanal. A més a més, durant la Festa hi haurà una mostra d’oficis antics, en què els i les assistents podran conèixer com treballaven els ceramistes, els basters, els cistellers i els llauners. 
La Festa del Most està organitzada pel Grup d’Investigació i Història i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.